Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK] Czujnik temperatury

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Edward Cz.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK] Czujnik temperatury

Post autor: Edward Cz. » 19 mar 2013, 17:14

Witam i proszę o informację. Na zasilaniu benzyną falują obroty silnika. Informujący koledzy piszą. że może to być wina czujnika temperatury tylko którego? Czy pomiaru temperatury płynu chłodzącego czy pomiaru temperatury silnika. Piszecie też, że może na to mieć wpływ uszkodzony regulator ciśnienia paliwa.Przyznam się, że nie wiem gdzie przy moim silniku znajdują się te urządzenia. Jest to silnik ABK 2,0 115 KM z 1994roku z elektronicznym sterowaniem zapłonu i wtrysku paliwa. Jeżeli ktoś z Panów zechce mi podpowiedzieć gdzie znajdują się te czujniki i reduktor ciśnienia paliwa , a może macie zdjęcia tych elementów to pomóżcie mi zlokalizować przyczynę tej nie normalnej pracy silnika. Za okazaną mi pomoc z góry serdecznie dziękuję Edward Cz.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2013, 17:20 przez Edward Cz., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 19 mar 2013, 17:19

Czujnik niebieski na króćcu przy głowicy odpowiada za temperaturę do kompa silnika a szary który znajduję się obok niego daje sygnał na zegary.
Regulator ciśnienia paliwa znajduje się na końcu listwy wtryskowej taka mała bańka od której wychodzi gumowy wężyk.

Edward Cz.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Edward Cz. » 20 mar 2013, 14:59

Bardzo serdecznie dziękuję Panu o pseudonimie PIETER B za informację o miejscach gdzie znajdują się czujniki temperatury i regulator ciśnienia paliwa przy moim silniku. Pozdrawiam i życzę zdrowych, wesołych Świąt Wielkanocnych. Edward Cz.

Awatar użytkownika
audiktom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audiktom » 20 mar 2013, 19:09

Na ciepłym czy zimnym ci falują ?

Edward Cz.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Edward Cz. » 21 mar 2013, 14:35

Edward Cz. do Pana o pseudonimie ,,audiktom. U mnie obroty falują po uruchomieniu zimnego silnika zasilanego benzyną. Po przełączeniu na LPG silnik pracuje poprawnie (900 obrotów / min. Pozdrawiam Edward.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl