Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABT 2.0 lpg] Dlaczego gasnie :(

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
marhiw
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABT 2.0 lpg] Dlaczego gasnie :(

Post autor: marhiw » 26 lip 2008, 07:58

Witam kolegów mam nadzieje ze mi pomozecie.
Otóz problem wyglada tak:
Mam swoje audi od jakiegos miesiaca moze dluzej i z kilka razy zdarzylo mi sie ze jadac i trzymajac noge na gazie auto mi zgasło.Zaczeło nim szarpac, dusic i wskazówki opadły musiałem wtedy właczyc kierunek i na pobocze.Ale wtedy po kilku próbach udało sie odpalic ..z trudem bo z trudem ale udało sie .Czasem tak reciłem z piec minut zanim złapal z noga na gazie zeby jak tylko chwyci wskoczyc na wysokie obroty i wtedy chodził juz normalnie.A wczoraj wyjechałem z parkingu i znowu zgasło.Tyle ze nie odpaliło z godzine.Wiec wkurzylem sie i zadzwoniłem bo brata zeby mnie zcholował do domu.I tak zrobilismy.Dojechalismy do domu i koledzy nie uwierza.....Ledwo przekreciłem kluczyk juz złapał.Nie wiem przedmuchalo go podczas cholowania czy co... Co mu moze byc... Kopułke wymieniłem ostatnio bo myslałem ze to przez nia ale widze ze nie.Moze aparat zapłonowy albo moduł aparatu zapłonowego.Swieca napewno nie bedzie.Poprostu wyglada tak jakby gubił iskre w pewnym momencie... Bardzo prosze o pomoc bo nie wiem co mu wymienic zeby juz nie robił mi wstydu w srodku miasta...

Awatar użytkownika
audiktom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audiktom » 26 lip 2008, 08:35

Pewnie coś z prądami, pasuje żebyś w tym czasie gdy nie zapali sprawdził czy iskra jest czy nie! może to być wina cewki zapłonowej lub halla.

Awatar użytkownika
adam28k
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: adam28k » 26 lip 2008, 09:01

Na bank traci iskre.Stawiam na moduł.Lato to okres na padanie modułów.Miałem identyczne objawy w poprzednich autach.Raptownie gasł jakby wachy zbrakło :mrgreen: chwile przestygł i odpalał-zagrzał sie i znowu gasł.3 dni dumałem co i jak :evil: Mam znajomego w sklepie motoryzacyjnym i mówi,że w lecie(upał) moduły sprzedają się jak świeże bułeczki :mrgreen:

marhiw
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marhiw » 26 lip 2008, 09:04

nie ma iskry wtedy sprawdzałem.Ale moduł czego?aparatu zapłonowego?????

[ Dodano: 2008-07-26, 13:35 ]
własnie byłem w sklepie motoryzacyjnym i gosc powiedział ze to wina cewki zapłonowej.Bo pod wpływem temp ona sie rozciaga a jak wystygnie to wtedy zapali.Bo jakby był moduł to wogóle by nie zapalił...zgodzicie sie z tym? Zamówiłem na poniedziałek cena modułu wraz z cewka to 120 zł.

Awatar użytkownika
audiktom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audiktom » 26 lip 2008, 14:22

A jaki ma kształt ta twoja cewka? cylindryczny czy owalny? 120 zł. to dobra cena jak masz razem cewkę z modułem, a jakiej firmyzamówiłeś.

marhiw
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marhiw » 28 lip 2008, 21:57

cewka ma kształt cylindryczny razem z modułem jest.Billstein czy cos takiego...Taka podovbna nazwa.Zapłaciłem 115 zł jeszcze tylko musze znalezc czas zeby ja załozyc ale to chyba nie problem.Potem moze wypada zresetowac kompa? Kurcze oby to było to... Bo jak nie to to chyba zostaje czujnik Halla.Prawda?

gandii2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gandii2 » 30 lip 2008, 11:03

Nie koniecznie..takie objawy występują także gdy masz zasyfiony układ wtryskowy albo gdy w baku pojawi się woda..Jak nie pomoże wymiana cewki i modułu -zakup szuwaksu do czyszczenia układów wtryskowych i zobacz czy pomoże.Chociaż obstawiam raczej sprawy prądowe..

grolsch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grolsch » 30 lip 2008, 16:25

Witam mam problem. Mam audi 80 2.0(90km) + gaz brc rocznik 92. problem jest następujący. jak ją odpale na benzynie to jest ok ale jak przełącze na gaz to gasnie od razu jak by gazu nie dostawała. wymieniony był przekaźnik wszystkie zawory otwieraja a mimo to ona gaśnie jaki może by problem?

gandii2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gandii2 » 30 lip 2008, 22:56

Sprawdź czy na pewno wszystkie elektrozawory "cykają"(najlepiej gdy silnik nie chodzi przełączyć na przełączniku na pozycję brc i przekręcić kluczyk do stanu gotowości-powinny cyknąć zawory przy butli i wkomoze silnika) ,mialem identyczny problem i wydawało mi się że wszystkie zawory odbijały a okazało się że jeden z nich nie odbijał..warto sprawdzić dokładnie najlepiej w dwie osoby..no chyba że zaworek przy butli ktoś ci zakręcił ;-) pozdr

grolsch
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grolsch » 31 lip 2008, 12:54

wszystkie zawory otwierają podlączalem na krótko z akumulatora i cykaja a mimo to gaśnie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl