[B4 2.0 ABT] Dławi się, dusi, gaśnie, brak mocy.
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABT] Dławi się, dusi, gaśnie, brak mocy.
Witam mam pewien problem w moim samochodzie na benzynie. Problem jest następujący: odpalam auto, czasem po chwili gaśnie czasem jest okej. Kiedy jest okej to wyjeżdżam i jadę :shock: jadę tak sobię fajnie jest i nagle bach spadają obroty, zaczyna się dusić. Wtedy jak zdążę pompuję pedałem gazu i samochód przyspiesza i spowalnia, przyspiesza i spowalnia. Muszę nap....alać tym pedałem aż noga puchnie. Na gazie samochód śmiga normalnie jednak też jest zamulony nie ma jednak takich sensacji, że gaśnie czy coś w tym stylu. Co to może być wiecie możę? Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam !
Dodam, że jest to automat. Nie ma mocy przyspieszenie do 100 to ponad 30 sekund a prędkość maksymalna to jakieś 130 km/h. Spalanie około 18 gazu w cyklu mieszanym.
Dodam, że jest to automat. Nie ma mocy przyspieszenie do 100 to ponad 30 sekund a prędkość maksymalna to jakieś 130 km/h. Spalanie około 18 gazu w cyklu mieszanym.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2015, 19:41 przez krzysio117, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Nie chcę Cię martwić ale przyczyn może być naprawdę wiele, u siebie miałem PODOBNY- nie taki sam problem i rozwiązanie go zajęło mi 2 lata..to może być np. uszkodzony potencjometr przepustnicy(albo wszystko inne...), żeby móc Ci bardziej pomóc potrzebujemy wiedzieć czy to się dzieje cały czas czy np. tylko na zimnym silniku, po odpaleniu.
-
- Forum Audi 80