[B4 2.0ABK] Dołożona część!!!
[B4 2.0ABK] Dołożona część!!!
Witam mam taki temat:w tamtym roku przywiozłem 2.0 115ps z Niemiec ,tam została założona dodatkowa część która jest widoczna pod maską do wydzielania czystszych spalin jest to taka mała część z której wychodzą drobne wężyki powietrzne i jakiś mały filtr moje pytanie brzmi czy może ta część powodować że w aucie są nie równe falujące obroty???skoro pobiera to dodatkowe powietrze!!!
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2009, 12:55 przez rocik04, łącznie zmieniany 3 razy.
dzięki kolego jak to wymontuję to się odezwe czy się poprawiło
[ Dodano: 2009-04-17, 20:56 ]
witam koledzy odpiąłem od "dopalacza spalin" węże i jak na razie to po izolowałem je szkotem :jak na razie bo jestem umówiony z gościem na przyszły tydz. na odinstalowanie całkowite!!! i chyba pomogło, obroty już są równiejsze tzn. minimalnie jeszcze pływa obrotomierz w granicach od 860 do 830obr/min jest to ledwo zauważalne ale troszkę.Na silniku tego spadku obr. już nie czuć przede wszystkim nie szarpie i nie dławi się podczas jazdy.Odnośnie tego minimalnego pływanie obr. chciałbym wymienić mu czujnik temp. i przekaźnik nr.30 czy potrzebnie???pozdrawiam
[ Dodano: 2009-04-17, 20:56 ]
witam koledzy odpiąłem od "dopalacza spalin" węże i jak na razie to po izolowałem je szkotem :jak na razie bo jestem umówiony z gościem na przyszły tydz. na odinstalowanie całkowite!!! i chyba pomogło, obroty już są równiejsze tzn. minimalnie jeszcze pływa obrotomierz w granicach od 860 do 830obr/min jest to ledwo zauważalne ale troszkę.Na silniku tego spadku obr. już nie czuć przede wszystkim nie szarpie i nie dławi się podczas jazdy.Odnośnie tego minimalnego pływanie obr. chciałbym wymienić mu czujnik temp. i przekaźnik nr.30 czy potrzebnie???pozdrawiam