[b3 2.0 3A] duże spalanie
- czester-11
- Forum Audi 80
witam ! mam podobny problem ze swoją 3A. Paliła mi już 16l gazu więc padło na parownik,wcześniej paliła ok 10l gazu i już nie odpalała,wymienili mi parownik i pali ok 14l,to za dużo,gazownik nie ma pojęcia dlaczego.Martwi mnie to bo dałem 400zł za wymianę parownika(teraz BRC) i nie jest dobrze. POMÓŻCIE
mam taki sam silnik w swojej coupe z tym ze ja ostatnio wzbogacilem sie w gaz ;p bo tez juz nie wyrabialem na benzyne tylko moje spalanie było w granicach 13-15l/100km myslalem ze to wina silnika poprostu ze duzy i ciezka noga ale okaząło sie ze to sambda podawała zła mieszane i dlatego tyle palil teraz sie unormowało;p ale jezdze na gazie
Witam wszystkich. Podpinając sie pod ten temat mam pytanko. Czy uszkodzony silnik krokowy, który ma delikatne wachania obrotów 900-950 rpm na biegu jałowym może być przyczyną że silnik pali w mieście około 12L/100 a w trasie 7.8L/100 przy jezdzie bardzo bardzo spokojnej 90-95 km/h? Jest to moje pierwsze Audi i mało wiem na jej temat. Ucze się z każdym dniem o tym silniku.