[80b3.1.8]Duzo pali czasem sie dlawi podczas dodawania gazu
[80b3.1.8]Duzo pali czasem sie dlawi podczas dodawania gazu
witam moje audi z silnikiem 1.8 55kw i na gazniku keihin chyba2 tenz podcisnieniem duzo pali nie 10litrow bo do tego sie przyzwyczailem tylko ok 12 czy to moze byc przyczyna regulatora kata wyprzedzenia zaplonu? czy przyczyny moga byc jakeis inne??
z odmy czyli wezyka podlaczonego do pokrywy glowicy tuz przy wlewie oleju wydostaje sie biala/szara piana muss czy cos podbnego co to jest? jakie sa tego przyczyny
z odmy czyli wezyka podlaczonego do pokrywy glowicy tuz przy wlewie oleju wydostaje sie biala/szara piana muss czy cos podbnego co to jest? jakie sa tego przyczyny
albo nie dogrzewasz dobrze silnika i robi się taka piana albo ubywa Ci płynu przez uszczelke i wiadomo, miałem tak kiedyś w golfie z silnikiem RPtomeklup pisze:z odmy czyli wezyka podlaczonego do pokrywy glowicy tuz przy wlewie oleju wydostaje sie biala/szara piana muss czy cos podbnego co to jest? jakie sa tego przyczyny
a tak swoją drogą pewnie całą odme masz tym zawaloną
tak jest troche pianiy ale niezbyt gestej raczej duzo babli p[owietrza. ale plynu chlodniczego niebierze poziom niespadl od lipca chyba oleju ten nieprzybywa i niedymi na bialo moze jakas woda z oleju moze paliwa?
[ Dodano: 2011-10-27, 07:08 ]
wlasnie jesli chodzi ci o rozgrzanie silnika przed jazda to nierobie tego za dlugo i zaczesto ostatnio z uwagi na wielkie spalanie paliwa
[ Dodano: 2011-10-27, 07:08 ]
wlasnie jesli chodzi ci o rozgrzanie silnika przed jazda to nierobie tego za dlugo i zaczesto ostatnio z uwagi na wielkie spalanie paliwa
wieksze spalanie moze byc przyczyna zlego ustawienia zaplonu!!!
moze tez byc przyczyna zluzycia sie gaznika!!!!!dostaje luzow i tak sie zaczyna!!!
zobacz tez czy podcisnienie jest szczelne!!!
i pamietaj za zima auta pala wiecej!!!
biala piana moze byc spowodowana duza wilgotnoscia powietrza i wymieszaniem sie z olejem przy wylocie odmy albo wydmuchaniem uszczelki lub peknieta glowica ale jak nie ubywa plynu to jest ok!!! sprawdzaj plyn i bagnet czy nie robi sie dziwny olej i czy nie podnosi sie stan oleju!!!
tyle ja wiem !!!
moze tez byc przyczyna zluzycia sie gaznika!!!!!dostaje luzow i tak sie zaczyna!!!
zobacz tez czy podcisnienie jest szczelne!!!
i pamietaj za zima auta pala wiecej!!!
biala piana moze byc spowodowana duza wilgotnoscia powietrza i wymieszaniem sie z olejem przy wylocie odmy albo wydmuchaniem uszczelki lub peknieta glowica ale jak nie ubywa plynu to jest ok!!! sprawdzaj plyn i bagnet czy nie robi sie dziwny olej i czy nie podnosi sie stan oleju!!!
tyle ja wiem !!!
niestety na allegro niema, tak samo jak katalogach boscha sprawdzilem roznierz wq 3 sklepach w moim miescie i nic a na 2 szrotach nikt niechce sprzedac samego regulatora tylko sypia za caly aparat 150 a przecierz sam zaplonu potem nieustawie i dojdzie 100kolejne
dzieki panowie tylko czy ten regulator moze powodwac ejszcze przymula przy dodawaniu gazu szlyszalem ze ma wlasnie wtedy tylko dzialac podczas zwiekszania obrotow zmienic kat zaplonu
dzieki panowie tylko czy ten regulator moze powodwac ejszcze przymula przy dodawaniu gazu szlyszalem ze ma wlasnie wtedy tylko dzialac podczas zwiekszania obrotow zmienic kat zaplonu
oki wstawie wieczorem teraz pojde sprawdze staryczne ustawienie zaplonu metoda garazową
[ Dodano: 2011-10-28, 15:22 ]
ah wczoraj zmienialem pasek rozrzadu teraz chodzi troche glosniej to przez nieustawiony jeszcze zaplon? bo zawory sa ustawione co do ząbka
[ Dodano: 2011-10-28, 17:46 ]
to niemoj aparat ale regulator wyglada identycznie
[ Dodano: 2011-10-28, 15:22 ]
ah wczoraj zmienialem pasek rozrzadu teraz chodzi troche glosniej to przez nieustawiony jeszcze zaplon? bo zawory sa ustawione co do ząbka
[ Dodano: 2011-10-28, 17:46 ]
to niemoj aparat ale regulator wyglada identycznie
takie pytania to juz do mechanika az tak sie nie znam!!tomeklup pisze:
zwykly aparat ja mam gdzies z podwojnym zasilaniem od starszego modelu
musze poszukac i napewno gdzies sie znajdzie ale moge dopiero wyslac w poniedzialek a dojdzie pewnie w czwartek bo swieto!! jak chcesz czekac to mozemy sprobowac!!!
[ Dodano: 2011-10-28, 17:54 ]
to jest z aparat z modulem??
[ Dodano: 2011-10-28, 18:01 ]
Kod: Zaznacz cały
latwo go sprawdzic!!!! zaluz na niego wezyk i pocignij powietrze!!! musi stanac!!!
pytalem kolege mechanika co sie zna !!!!!!
ale nie ma takich do oddania!!!!