[B4 ABK benzyna + LPG] faluja obroty
-
- Audi 80 Klub
[B4 ABK benzyna + LPG] faluja obroty
Witam. Wlasnie niedawno wracajac do domu mialem nie mila przygode. Zjezdzajac z ronda lekko dalem gazu a tu zamulka to mu wiecej wcisnolem a tu strzal gazu i silnik ledwo chodzi ale nie zgasl. To mu znowu gazu depnolem i znowu strzal ale silnik nie zgasl. Dalem go na paliwo zeby z ronda jakos zjechac i na paliwie ledwo co doczlapalem sie na pobocze. Zgasilem maszyne. Po paru minutach odpalilem i efekt jest taki ze pierdziela sie obroty na biegu jalowym. Raz normalnie raz spadaja a raz trzyma troche wyzej na obrotach. Jak rozpedzilem auto i na luz dalem to zgaslo. Czyzby przeplywomierz szlak trafil?? Aha dodam tez ze jak odpalilem silnik to odpiolem ta kostke na przeplywomierzu i zero reakcji silnika bylo. I co panowie o tym myslicie?
-
- Audi 80 Klub
Bylem teraz troche pojezdzic i popatrzec co sie dzieje no i jak dam na luz podczas jazdy to chwile trzyma obroty tam z 1200 i nagle spada dzies tak do 200 i podnosi na 800 i to na gazie i na paliwie tak samo sie dzieje. Zauwazylem jeszcze ze jak by slabszy teraz byl, musze wiecej wciskac pedal gazu zeby przyspieszal tak jak przed tymi strzalami dziwnymi i chwilowa utrata mocy. Zaraz ide wyjac ta gume (nerke) i zobacze czy ja nie rozerwalo gdzies. A o co biega z ta wtyczka na przeplywomierzu? Odlaczalem ja i podlaczlem na wlaczonym silniku i zero reakcji.
-
- Audi 80 Klub
No niby cos tam reaguje ale to nie duzo. Wyjolem gume od przeplywki obejrzalem po centymetrze i jest cala. Ten caly anty bum czy jak to zwal tez wyjolem i tam jakas klapka jest ale ona se lata luzno. Tak ze pierun wie co mu nie pasi. Kurde chyba znowu do mechaniora bedzie trzeba dac auto i koszta znowu z kosmosu bo zara powie ze to tamto i sramto bylo do wymiany. ehhhhh
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
u mnie zupełnie gaśnie po dopięciu przepływkiPiachuu pisze:koziolmc60 napisał/a:
A o co biega z ta wtyczka na przeplywomierzu? Odlaczalem ja i podlaczlem na wlaczonym silniku i zero reakcji.
Na wolnych obrotach go odłącz i po chwili podłącz,podczas podłączania i odłączania powinny obroty lekko spaść/wzrosnąć.
A jak klapka w przepływomierzu luźno chodzi i nigdzie nie ociera :?:
-
- Audi 80 Klub
-
- Audi 80 Klub
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
narazie tego nie ściągaj tylko zajrzyj do środka po przez ściągnięcie tej gumy i zobaczysz tam taką właśnie klapkękoziolmc60 pisze:PieterB, a jak to badziewie sciagnac? Do gory normalnie podwadzic srubokretem?
[ Dodano: 2012-08-29, 20:50 ]
tu masz temat o przepływomierzu może Ci troszkę rozjaśni https://audi80.pl/audi-80-b4-abk-nie-boj-sie-swojego-przeplywomierza-vt15251.htm
-
- Audi 80 Klub
Znaczy mam sciagnac ta gume tak zwana nerke i ten antywybuch zeby zajrzec do srodka?? Czy to od gory ta taka pokrywa plaskitowa BOSCH co zaznaczyles? Mi to wiesz musisz pisac jak krowie na granicy bo ja sie nie znaju.
ok zaraz poczytam troche
ok zaraz poczytam troche
Ostatnio zmieniony 29 sie 2012, 20:51 przez koziolmc60, łącznie zmieniany 1 raz.
koziolmc60, albo po prostu odepnij góre filtra i ściągnij go tam od środka też powinno być widać klapkę od przepływki . Sprawdź najpierw przewody i ogólnie cały układ (paluch,kopułka,świece,przewody)
Skoro miałem strzał to ściągnij gume od przepływki obudowe posprawdzaj bo może ma gdzieś dziure i Ci powietrze łapie.
Skoro miałem strzał to ściągnij gume od przepływki obudowe posprawdzaj bo może ma gdzieś dziure i Ci powietrze łapie.
-
- Audi 80 Klub
A i jeszcze jedno a mianowicie jak go bardziej przycisne albo jade na 4 lub 5 biegu i dam na luz to gasnie przewaznie. Bo ze slabszy sie zrobil to juz chyba pisalem ze teraz musze wiecej gazu wciskac zeby normalnie przyspieszal.
[ Dodano: 2012-08-30, 20:42 ]
Dziaij wytargalem przeplywomierz i niestety klapka chodzi ciezkawo i sie troszke przycina. To chyba juz jest winowajca znaleziony
[ Dodano: 2012-08-30, 20:42 ]
Dziaij wytargalem przeplywomierz i niestety klapka chodzi ciezkawo i sie troszke przycina. To chyba juz jest winowajca znaleziony