Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ABK 2,0 B4] Gasnie pod czas jazdy i ponownie odpala

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
newerafan
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ABK 2,0 B4] Gasnie pod czas jazdy i ponownie odpala

Post autor: newerafan » 12 lip 2011, 15:25

Witam Kolegów Mam problem Dotyczy on tego że gdy jadę samochodem w pewnym momęcię samochód gaśnie wszystkie zegary idą w dół i zaświeca się tylko Kontrolka ABS trwa to może 1,5sekundy i samochód dalej jedzie dodam że w tym momęcię jadę na LPG na PB nie jeżdzę długo tylko do rozgrzania silnika i nie zdarzyło mi sie to na PB pierwsza taka Akcja miesiąc temu dziś na trasie 5 Km dwa razy co to może być?

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 12 lip 2011, 15:47

Może kostka stacyjki się przepala ale zastanawia mnie kontrolka ABSu.
Trzeba by przepatrzeć czy masa się gdzieś nie odkręca, np. ta idąca z okolic skrzynki bezpieczników do silnika. Kumple kiedyś po wymianie silnika tej masy nie przykręcili i żadna kontrolka się nie świeciła.

Jeszcze cienkie przewody masy przekręcone do boku bloku silnika oraz można zajrzeć pod deską rozdzielczą czy od słupka się nie odkręcają.

Zobaczę później w schematach jak to jest z tą kontrolką od bo może być że działa na innej zasadzie niż reszta.

Biłyk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [ABK 2,0 B4] Gasnie pod czas jazdy i ponownie odpala

Post autor: Biłyk » 17 lip 2011, 22:17

[quote="newerafan"]Witam Kolegów Mam problem Dotyczy on tego że gdy jadę samochodem w pewnym momęcię samochód gaśnie wszystkie zegary idą w dół i zaświeca się tylko Kontrolka ABS trwa to może 1,5sekundy i samochód dalej jedzie dodam że w tym momęcię jadę na LPG na PB nie jeżdzę długo tylko do rozgrzania silnika i nie zdarzyło mi sie to na PB pierwsza taka Akcja miesiąc temu dziś na trasie 5 Km dwa razy co to może być?[/q]

Mam ten sam problem.Wymieniłem czujniki płynu chłodzącego, pompę paliwa wymieniłem 3 lata temu /30 tyś km/, komputer pokazał brak kontaktu z sondą Lambda. Pryeczysciem styki sondy. Niestety w dalszym ciagu nie ma poprawy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl