Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ 80 B3 1.6 benzyna] gaśnie przy wrzucaniu na luz

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Marek6850
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ 80 B3 1.6 benzyna] gaśnie przy wrzucaniu na luz

Post autor: Marek6850 » 26 lip 2008, 19:56

witam forumowiczów!

mam następujący problem, otóż gdy wrzucam na luz w moim audi (rocznik 1990) gasnie mi samochod, odpala bez problemu czasami chodzi na wolnych obrotach, a czasami gasnie i musze utrzymywac pedalem gazu wyższe obroty. Robi to w najmniej spodziewanym momencie. czekam panowie na wasze zyciowe rady, z gory dziekuje

jeżeli powtarzam się z tematem prosę o podanie mi odpowiedniego linka, próbowałem szukać w wyszukiwarce ale wyskakiwały mi dziwne rzeczy, tak to jest jak się nie ma doświadczenia w komputerowych sprawach :-?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 26 lip 2008, 21:37

witaj mając ten sam silnik co ty opisywałem problem wiele razy w naszych autkach za wolne obroty odpowiada nastawnik przepustnicy http://moto.allegro.pl/item407044712_na ... a_2ee.html pewnie jak wiesz mamy gaznik sterowany elektronicznie i pod ciśnieniowo sprawdz wszystkie przewody pod ciśnieniowe idące od aparatu zapłonowego do gaznika i te przy gazniku u mnie uszkodzenie nastawnika przepustnicy objawiało się że silnik pracował na wysokich obrotach ale objawy mogą być różne pośiadasz gaz czy tylko benzynę :-D

Marek6850
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marek6850 » 27 lip 2008, 09:41

Jezdze tylko na benzynie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl