[B4 ABT+LPG] Gaśnie zimny na gazie
[B4 ABT+LPG] Gaśnie zimny na gazie
Samochód gasnie przy przejściu na LPG (dusi sie), jak jest zimny; a czasami przełącza sie normalnie. Czasami przełącza się dobrze, jak tylko wyjade z garazu a innym razem musze przejechac ok 1 km i mimo to są problemy. Natomiast gdy silnik jest nagrzany chodzi na lpg bez problemu. Nadmieniam, że zamontowałem nowiutki parownik, w którym została podniesiona temperatura przełanczania na LPG na 35 C. Zmieniłem przewody wysokiego napięcia, kopułke i palec. Jeśli chodzi o jazde na benzynie to jest OK problemy są tylko z LPG.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2011, 19:11 przez BIG, łącznie zmieniany 1 raz.
Akurat mam jescze 2 samochody na LPG i to zachowanie samochodu nie jest prawidałowe. Jestem zalogowany na innych forach i wiem, ze najpierw nalezy szukac odpowiedzi i tematach już istniejących ale nic nie znalazłem na ten temat. Oczekuje tutaj tylko fachowej porady. Za odpowiedzi, że w stylu, że jest OK z góry dziękuje, bo nie jest OK. Dodam , że silnik ma jednopunktowy wtrysk, wiec to nie ja przełączam manualnie. Normalnie w samochodach ustawiana jest temp przełączania na 20 C a tu gazownik podniósł jeszcze do 35 C i dalej nie wie co mu jest.keczy pisze:BIG, przeczytaj instrukcje obslugi auta z instalacja gazowa! Na gaz przelacza sie tylko kiedy silnik jest rozgrzany, zajedziesz silnik i tyle Ci zostanie z oszczedzenia 50ml benzyny na rozgrzanie silnika :roll:
- michal1993
- Forum Audi 80
Ja sprawdziłbym przewody od czujnika temperatury idące do centralki. Z twojego postu wnioskuje że masz drugą generacje więc może komputer ma jakieś błędy np. sondy i zamyka krokowca od gazu?? Możesz to sprawdzić włączając w obieg register zamiast attuatora ustaw dawkę i zobacz czy będzie mu lepiej :->