Problem polega na tym ze pojawia mi sie iskierka na aparacie zaplonowym przy malych obrotach w miejscu zaznaczonym na foto, styk z blaszka na kopulce wówczas znajduje sie z tej samej strony. Efektem jest lekko nierowna praca na wolnych obrotach.
Kopulke i palec zmienialem, nic to nie dalo. Aparat raczej jest ok, nigdzie nie jest pekniety metal. Jak kopulke obruce 180* wtedy iskierka adekwatnie idzie na drugi zatrzask. O co chodzi? Gdzie może byc przyczyna?
[B4 2.0 ABK] Iskra na aparacie zaplonowym
Źle ustawiony zapłon, lub pękniecie kopułki. Wyczyść od środka czarną plastikową osłonę.
[ Dodano: 2015-07-15, 15:03 ]
[ Dodano: 2015-07-15, 15:03 ]
Ciekawi mnie jak kolega zamontował odwrotnie kopułkę? Teoretycznie to niemożliwe.stom007 pisze:Problem polega na tym ze pojawia mi sie iskierka na aparacie zaplonowym przy malych obrotach w miejscu zaznaczonym na foto, styk z blaszka na kopulce wówczas znajduje sie z tej samej strony. Efektem jest lekko nierowna praca na wolnych obrotach.
Kopulke i palec zmienialem, nic to nie dalo. Aparat raczej jest ok, nigdzie nie jest pekniety metal. Jak kopulke obruce 180* wtedy iskierka adekwatnie idzie na drugi zatrzask. O co chodzi? Gdzie może byc przyczyna?
[url=http://images70.fotosik.pl/1033/da7feee10857c83am.jpg]Obrazek[/URL]
wymienilem przewody i swiece, wyglada na to ze problem ustapil ale jeszcze będę odserwował. Osłonke plastikowa ta z kopulki faktycznie mam w dosc kiepskim stanie chetnie bym zmienil ale pytalem w sklepach i nie maja
Jak założyłem "odwrotnie" kopułkę? normalnie bez problemu pasowała jest to mozliwe i auto pali bez problemu czy odwrócę 180* czy nie
Jak założyłem "odwrotnie" kopułkę? normalnie bez problemu pasowała jest to mozliwe i auto pali bez problemu czy odwrócę 180* czy nie
Jak nie zamienisz przewodów miejscami to na pewno nie będzie dobrze pracował bo nawet go nie odpalisz.stom007 pisze: pali bez problemu czy odwrócę 180* czy nie
Zresztą ja nie wiem jak można założyć kopułke obróconą o 180 stopni. Przecież tam jest wycięcie i pasuje tylko w jednym miejscu. Chyba, ze jakoś skosem ale to tez palec tarłby o ściankę kopułki.
maciek889 pisze:A tak właściwie to da się tylko będzie odstawać kopułka.
No właśnie będzie odstawać kopułka. Wtedy palec może ocierać o ściankę kopułki, więc po co zakładać odwrotnie jak kopułka ma swoje wycięcie przy którym idealnie leży na aparacie i jest pewność, ze wszystko będzie dobrze działać?Krys1994 pisze:Chyba, ze jakoś skosem