Witam
Dziś wymieniając żarówkę, zauważyłem dziwną rzecz... Poniżej zamieszczam zdjęcie (przepraszam za kiepską jakość - zdjęcie robione telefonem ). Licze na to, że ktoś wyjaśni mi jak ta część (którą wskazuje czerwona strzałka) się nazywa i za co odpowiada? W jakiej pozycji powinna być ta klapka w środku, i czy powinna poruszać się z oporem czy luźno? Drugie pytanie... Czy ta srebrna rura (którą wskazuje żółta strzałka) powinna być zamocowana luźno czy dokładnie przylegać z jednej i z drugiej strony? U mnie ta rura jest bardzo luźna...
Pozdro
[ Dodano: 2009-06-06, 22:50 ]
Nie wiem dlaczego, ale po wgraniu zdjęcia kolory strzałek się pozmieniały...
[Coupe 3A] Jak to powinno być?
- siwusek216
- Forum Audi 80
O ile dodrze mi się wydaje to:rura powinna łączyć kolektor wydechowy z filtrem, a klapka odpowiada za dostawanie się ciepłego powietrza, do silnika, znad kolektora w zimne dni(zimowe) powinna zmieniać ustawienie(zatykać kanał od tej rurki) w zależności od temperatury. Czyli w cieple dni zimne powietrze, w zimne dni cieple powietrze.
- darioosh B3/B4
- Forum Audi 80
Dokładnie wytłumaczone i zgodne ze stanem faktycznym. :mrgreen:siwusek216 pisze:O ile dodrze mi się wydaje to:rura powinna łączyć kolektor wydechowy z filtrem, a klapka odpowiada za dostawanie się ciepłego powietrza, do silnika, znad kolektora w zimne dni(zimowe) powinna zmieniać ustawienie(zatykać kanał od tej rurki) w zależności od temperatury. Czyli w cieple dni zimne powietrze, w zimne dni cieple powietrze.