Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8]Jaka temperatura w waszych

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Piotrek_łódź
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Piotrek_łódź » 01 gru 2015, 22:25

a wiesz że nie wiem czy paliwo pokazuje paliwo jak moge to sprawdzić czy prawidłowo pokazuje ?

Awatar użytkownika
aluminium
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: aluminium » 01 gru 2015, 23:48

Gdyby rzeczywiście paliwo też przekłamywało to są dwie opcje
1) masa pod kierownicą na słupku
2) zagary

Piotrek_łódź
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Piotrek_łódź » 02 gru 2015, 20:04

koledzy a jak sprawdzić czy zegary oszukują dzisiaj zauwazyłem że podczas jazdy jak jadę i mam włączony nadmuch na kabinę na ciepłe powietrzne to silnik osiaga temperaturę około 85- 90 stopni ale jak stanę już na parkingu pod domem i wyłączę nadmuch całkowicie to nie długo czekając wskazówka podnosi się do prawie 100 stopni oczywiście wentylator załącza się na kilkanaście sekund i wyłącza widać że ciut spadło ale nie zawiele moze dlatego że to jest na postoju a nie podczas jazdy dodawałem gazu troszkę ale to pewnie za mały obieg płynu. Prosze was o pomoc bo nie wiem czy moge jeździć autem czy lepiej nie bo nie chciał bym dopuścić do czegoś takiego aby silniikowi coś sie stało

tutaj filmik krótki na którym widać jak temperatura zachowuje sie po przejechaniu 10 km z włączonym nadmuchem na kabinę na drugim biegu

a tu jest film na którym widać że jak zaparkowałem autko pod blokiem i wyłaczyłem nadmuch to po chwili temperatura wzrosła jak na filmie i widac że skazówka jest przed 100 stopni i załączaa sie wiatrak i ciut spada

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl