Jaki olej silnikowy najlepiej moge dolac do niego???? Nie wiem jaki wczesniej byl lany

nic błędniejszego.....Andrzej1376 pisze:Witam!
A ja wstrzymałbym się z dolaniem syntetyka, bądź pósyntetyka. Jeśli nie masz pewności jaki był wczesniej olej, ZAWSZE lej minerał. W przeciwnym razie, z silnika Twojego może się zrobić szajs bo syntetyk wypłuka tobie silnik!
Ponadto 152 tyś. Wątpię by lany był syntetyk. No i oczywiście, czy wiarą jest, że przejechał 152??? Trochę mało.
Lej minerał, nie napytasz sobie problemu. Tak Tobie radzę.
Tu nie Polska, takich walkow na taka skale nie ma zeby przekrecac licznik kilometrow(oni sie tu na tym nie znaja)! Przebieg mam udokumentowany w ksiazce wiec jestem jego pewien w 100%!! Auto kupilem od zaufanego czlowieka, choc ma 15 lat jest w super stanie!!!Tak jak pisalem wczesniej, Audiczka zalana jest 10W40...tyle wiem...a jesli do tego nie ma rozynicy jakiej marki olej jej teraz sinke to bardzo sie ciesze!!!A do mineralu to ja sam nie ma przekonanania zbytnioAndrzej1376 pisze:Witam!
A ja wstrzymałbym się z dolaniem syntetyka, bądź pósyntetyka. Jeśli nie masz pewności jaki był wczesniej olej, ZAWSZE lej minerał. W przeciwnym razie, z silnika Twojego może się zrobić szajs bo syntetyk wypłuka tobie silnik!
Ponadto 152 tyś. Wątpię by lany był syntetyk. No i oczywiście, czy wiarą jest, że przejechał 152??? Trochę mało.
Lej minerał, nie napytasz sobie problemu. Tak Tobie radzę.