Witam
Posiadam Audi 80 B3, silnik 2.0E 115KM który parę dni temu uległ zniszczeniu ;(
Potrzebuje pomocy na temat jaki silnik mogę zakupić, czy może to być np. 1.8 czy musi być taki sam jak był. Proszę kogoś kumatego o napisanie paru słów na ten temat.
[80 B3 2.0 AAD] Jaki silnik zakupić ?
-
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Były, były http://www.centrum.audi80.pl/content/view/139/55/Pavell pisze:a w b3 było seryjnie 2.0E w ogóle montowane? chyba że już był swap
A co do mocowania... hmmm zasadniczo każdy benzynowiec do 2.0 powinien pasować z B3/B4 bo to wzdłuż siedzą silniczki. Jeśli się mylę to mnie ktoś poprawi.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
W B4 jest inny rozstaw otworów w bloku na śruby mocujące łapy, także albo przespawać łapy do podłuznic z B4 albo porezać łapy.elektronic pisze:A co do mocowania... hmmm zasadniczo każdy benzynowiec do 2.0 powinien pasować z B3/B4 bo to wzdłuż siedzą silniczki. Jeśli się mylę to mnie ktoś poprawi.
Krzysztof1987, Szukaj najlepiej 3A lub AAD. Pchanie się w 1.8 to bezsens, to nie zmniejszy spalania, a jak trafisz na silnik z wersji bez mechanicznego wtrysku to będziesz kombinował jak tu dopasować kolektor dolotowy z głowicą i zaślepiał kanał wodny do podgrzewacza