[B4 2.0 ABK LPG] jaki zawor biegu jalowego ?
[B4 2.0 ABK LPG] jaki zawor biegu jalowego ?
Witam, w zwiazku z moimi ciaglymi problemami z obrotami postawilem dzis samochod do elektryka. Zamiast krokowca mam wstawiony zaworek, dalem mu krokowca starego zeby sprawdzil i okazalo sie ze przez caly czas mialem wstawiony nie taki krokowiec jak trzeba, tu link do takiego samego (chyba) z allegro http://moto.allegro.pl/item888036293_au ... okowy.html
kazal mi kupic uzywany zawor biegu jalowego jakis metalowy i nie wiem jak on dokladnie wyglada i czy firma VDO czy BOSCH, na pewno 2 pinowy prosze o fotke jakas czy linka jak to wyglada bo nie chce wyrzucic pieniedzy w bloto. Wszystkie wykresy z komputera sa ok, kazal najpierw to zrobic jak nie pomoze to bedziemy szukac dalej. Dzieki za pomoc
kazal mi kupic uzywany zawor biegu jalowego jakis metalowy i nie wiem jak on dokladnie wyglada i czy firma VDO czy BOSCH, na pewno 2 pinowy prosze o fotke jakas czy linka jak to wyglada bo nie chce wyrzucic pieniedzy w bloto. Wszystkie wykresy z komputera sa ok, kazal najpierw to zrobic jak nie pomoze to bedziemy szukac dalej. Dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony 20 sty 2010, 12:17 przez masuo, łącznie zmieniany 1 raz.
nie posiadam fotek ale u mniew ABK jest caly metalowy i dluzszy od tego co link podales jest firmy VDO
048133455 taki nr posiada silniczek krokowy firmy VDO jaki jest w audi 80 ABK
048133455 taki nr posiada silniczek krokowy firmy VDO jaki jest w audi 80 ABK
Ostatnio zmieniony 20 sty 2010, 12:39 przez tomek1982, łącznie zmieniany 2 razy.
czy to cos takiego http://moto.allegro.pl/item890791517_au ... okowy.html ?
Tomek1982 nie zgadzam się z tobą, wprowadzasz kolegę w błąd. Silniczek z pierwszego linka również występuje w ABK tylko w nowszych rocznikach od 94r. Co do numeru zgadza się jest prawidłowy, ale ta plastikowa wersja ma taki sam. Zwracam uwagę że ta metalowa wersja ma większą wtyczkę i trzeba będzie przelutowywać nową. Co do mechanika uważam że nie jest za bardzo zorientowany w temacie.
Modele ABK od czerwca 93 miały juz nowsze sterowniki i wówczas zastosowano juz nowsze regulatory biegu jałowego czyli te plastikowe mozna je zamiennie zastosowac ale nalezy przerobic wtyczke. Jezeli masz mozliwosc to pokaz co było sprawdzane i jakie parametry miały przepływka, czujnik połozenia przepustnicy oraz jak pracował krokowiec.
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
ja mam wlasnie przerobiona wtyczke i ten plastikowy zawor, jesli chodzi o to czy dziala to dziala, ale np w sobote w nocy byly spore mrozy i mialem 'zawieszanie' obrotow, puszczajac gaz obroty nie spadaly wcale, jak zatrzymalem sie na swiatlach to normalnie wyrywalo samochod z miejsca wiec przelaczylem na N (mam automat) i boroty rosna do ok 5 moze wiecej tysiecy, kilka razy go zgasilem i uruchomilem i troche ustalo ale za 3 minuty znowu to samo. Przy nastepnej jezdzie i jeszcze nastepnej objawow nie bylo, co to moze byc?Czy rzeczywiscie to moze byc ten zawor?
elektryk ktory go sprawdzal mowil ze obroty biegu jalowego nie sa takie jak powinny byc i w pierwszej kolejnosci trzeba zamienic zawor jak to nic nie da to dalej szukaac
jesli chodzi o parametry to byly ok, jakie nie wiem ale czlowiek ktory to robil raczej mnie nie oszukal
elektryk ktory go sprawdzal mowil ze obroty biegu jalowego nie sa takie jak powinny byc i w pierwszej kolejnosci trzeba zamienic zawor jak to nic nie da to dalej szukaac
jesli chodzi o parametry to byly ok, jakie nie wiem ale czlowiek ktory to robil raczej mnie nie oszukal
Szukac i płacić, wyciskaja z Was kasę ci elektrycy. Proszę zapytać się jaka jest wartość prądu płynącego przez regulator na wolnych obrotach. Na pałe nie ma co wymieniać.masuo pisze:elektryk ktory go sprawdzal mowil ze obroty biegu jalowego nie sa takie jak powinny byc i w pierwszej kolejnosci trzeba zamienic zawor jak to nic nie da to dalej szukaac
czarekj, bede musial jeszcze raz go postawic bo pewnie nie pamieta, najdziwniejsze jest to ze to sie dzieje tylko i wylacznie jak sa wieksze mrozy, jak jest cieplej to wszystko chodzi jak powinno...
chyba ze ktos zna moze dobrego speca od B4 w bialymstoku albo okolicach? bo na takiego trafic nie moge
chyba ze ktos zna moze dobrego speca od B4 w bialymstoku albo okolicach? bo na takiego trafic nie moge