[B3 2.0 AAD] Kontrolka płynu chłodniczego
[B3 2.0 AAD] Kontrolka płynu chłodniczego
Witam , mam mały problem z kontrolka plynu chłodniczego po odpaleniu auta zaczyna mrygac po minucie . Miesiac temu wymieniałem czujnik temp i czujnik temp do ecu odrazu wymiana płynu przepłukanie całosci woda . problemu do tego czasu nie było zaowazyłem ze wiatrak (silnikwiatraka) sie nie kreci wymieniłem dalej mryga czujnik poziomu płynu tez dobry wyjałem wtyczke zwarłem kable kontrolka powinna zgasnac ale jednak nie myslałęm ze termostat ale wszystkie przewody sa gorace . Po wymianie czujnika temp silnik zmieniłą sie wychodzi 95 stopni w czesniej 90 było czy moze byc tak ze czujnik temperatury zły ? czujnik zamiennik włoski . Moze wy macie jakies pomysły co z tym fantem zrobic . Pozdrawiam
[ Dodano: 2014-04-02, 12:06 ]
dodam ze olej w silniku wyglada jak olej nie jakies mleko wiec nie uszczelka
[ Dodano: 2014-04-02, 12:06 ]
dodam ze olej w silniku wyglada jak olej nie jakies mleko wiec nie uszczelka
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Dodam ze ja nie posiadam w tej wersji ze 2 czujniki na gorze a 1 na dole tylko 1 na 1 i obydwa sa białe daje zdjecie http://w724.wrzuta.pl/obraz/3bJEtQqFd7p/czujnik_temp temperatury to ten gorny no posiadam jeszcze stary oryginalny czujnik na ktorym jest nawet data produkcji a czujnik niebieski ma za mały gwint
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
podajcie mi dobra strone z czyjnikami bo ja tego nie moge znalesc numery czujnika 49919501E juz nie ma czujnika z numerem E sa z D i jakies tam a ja potrzebuje z E inaczej dalej kontrolka bedzie mrygac juz nawet oryginał
[ Dodano: 2014-04-05, 14:08 ]
pytanie do bardziej zaawansowanych ode mnie 49919501E mam taki czujnik drugi czujnik rozni sie tylko litera B zamiast E w czesniej miałem D i lipny czy poprostu szukac dobrego czy niech sobie swieci ? jakie jest wasze zdanie . Pozdrawiam
[ Dodano: 2014-04-05, 14:08 ]
pytanie do bardziej zaawansowanych ode mnie 49919501E mam taki czujnik drugi czujnik rozni sie tylko litera B zamiast E w czesniej miałem D i lipny czy poprostu szukac dobrego czy niech sobie swieci ? jakie jest wasze zdanie . Pozdrawiam