Witam ,
Posiadam Audi 100 C4 z silnikiem 2.0 115KM AAD zamontowane LPG od 2004 roku .Mam pytanie co może być powodem ze auto po odpaleniu i przejechaniu kilki km zaczyna kopcić na biało ? Drugi problem jaki mam to auto czasami chodzi normalnie na PB jak i na LPG a czasami obroty spadają do pierwszej kreski i strasznie telepie silnikiem czasami potrafi zgasnąć . Następna rzecz to auto czasami nie chce jechać , jak dodaje gazu to ona prawie , że stoi w miejscu dopiero po przejechaniu kilkuset metrów wraca do normy i jedzie normalnie .
Sorry ,że trochę tu namieszałem , ale pisałem to w pośpiechu . Pozdro
[100 C4 LPG +PB] Kopci na biało , spadające obroty ....
-
- Forum Audi 80
- KLAKSON
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Witaj. Sprawdź kopułkę oraz palec i przewody WN. Ja miałem takie same objawy. jak zobaczyłem swoją kopułkę to aż się zdziwiłem, że w ogóle auto jeszcze jeździło. kopułka była tak przepalona, że palec nie miał po czym już się kierować. Po tym jak wymieniłem to wszystko powróciło do normy. Może i Twój problem polega właśnie na tym.
-
- Forum Audi 80
Na biało kopci zawsze rano , nawet na PB ale na LPG intensywniej . Mam jeszcze pyatnkoo mianowicie gdy auto jest odpalone i skręcam kolami to słychać 'zgrzyt' i gdy zaczynam jechać to koło tak jakby lekko skakało czy ktoś spotkał sie z takim czymś ?A dodam , że przy nagłym wdepnięciu gazu auto czuć jakby auto skoczyło i słychać stuknięcie . Pozdro
-
- Forum Audi 80
WOJTEK26, zgrzyty słychać jak kręcę kołami w miejscu .
Ezumaru, ja myślałem, że to coś z przekładnią kierowniczą .
Tak jak pisałem wcześniej lewe koło (nie wiem jak prawe) przy tym skręcaniu tak jakby lekko skakało. Przy nagłym przyspieszeniu słychać dosyć mocne uderzenie i czuć tak jakby skok auta do przodu dodam , że do wymiany mam poduszki w skrzyni biegów czy to jest źródłem tego uderzenia ?
Ezumaru, ja myślałem, że to coś z przekładnią kierowniczą .
Tak jak pisałem wcześniej lewe koło (nie wiem jak prawe) przy tym skręcaniu tak jakby lekko skakało. Przy nagłym przyspieszeniu słychać dosyć mocne uderzenie i czuć tak jakby skok auta do przodu dodam , że do wymiany mam poduszki w skrzyni biegów czy to jest źródłem tego uderzenia ?