Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4ABK] Mam problem wycieka mi paliwo od strony pasażera.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
aniaania

[80 B4ABK] Mam problem wycieka mi paliwo od strony pasażera.

Post autor: aniaania » 16 kwie 2008, 13:44

Wycieka mi paliwo od strony pasażera z przodu.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2008, 16:12 przez aniaania, łącznie zmieniany 2 razy.

jacu78

Post autor: jacu78 » 16 kwie 2008, 14:02

Nie krzycz ;-) nie pisz z Caps Lockiem...
Gdzie dokładnie masz ten wyciek, w kabinie? Mokra wykładzina? Pod maską masz sucho? Może jakoś cieknie po przewodach?

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 16 kwie 2008, 14:57

Koleżanko po pierwsze wyłącz Caps Locka bo litry drukowane są brane jako krzyk. Popraw nazwę tematu i co najważniejsze nie ten dział. Jak to zobaczy admin temat poleci do kosza. Opisz problem bo to co napisałaś nie pozwala na pomoc.

aniaania

Post autor: aniaania » 16 kwie 2008, 15:51

Witam!
Paliwo wycieka tak, że na miejscu parkowania zostaje mokra plama :( od strony pasażera.
Nie wiem nawet co sprawdzić. Nie znam się na tym kompletnie :(

jacu78

Post autor: jacu78 » 16 kwie 2008, 16:08

Racja, przenieść temat do odpowiedniego działu a potem sprawdź po samochodem skąd dokładnie cieknie paliwo. Nie masz jakiegoś mężczyzny koło siebie, który by potrafił otworzyć maskę i zobaczyć gdzie jest mokro pod nią? Powycierać przewody paliwowe do sucha i zobaczyć gdzie się robi mokro? Chodzi o spr czy przewody paliwowe i cały układ doprowadzenia benzyny do silnika masz szczelny. Czy przy włączonym silniku nie cieknie bardziej? Skąd wiesz, że to benzyna?

Awatar użytkownika
Darecki3037
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Darecki3037 » 16 kwie 2008, 16:54

Koleżanko najprawdopodobniej masz uszkodzone przewody paliwowe które idą właśnie pod podłogą auta po prawej stronie, raczej szybko zgłoś się gdzieś do mechanika ponieważ grozi to pożarem bo tam znajdują się również tłumiki i katalizator!!!

Awatar użytkownika
audiktom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: audiktom » 16 kwie 2008, 18:40

Jestem za tym samym co Darecki3037, miałem taki przypadek i uwierz mi nie jest to bezpieczne, najczęściej cieknie przy mocowaniu przewodów paliwowych w takiej gumie z opaską.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl