[80 B3 1.8 LPG] Moduł, świece czy może coś innego? Pomóżcie
Witam. Moim problemem jest to że podczas jazdy samochód sam mi zgasł, zdarzyło się to już kilka razy. Jes to silnik 1.8 z 91 r. z LPG. Jak już zgaśnie to odpala dopiero po jakimś czasie. Mówili mi że może to być coś z modułem, może świece. A może Wy mi coś doradzicie. Bardzo prosiłbym o jakieś sugestie.
Samochód zasilany LPG nie gaśnie momentalnie z przyczyn zależnych od pneumatyki to raczej wina elektryki. Ja przejrzałbym całą wiązkę elektryczną która została wmontowana przez gazowników. Sprawdź napięcia na cewce elektrozaworu gazu przy zbiorniku i przed parownikiem oraz na bezpieczniku zasilającym centralkę LPG. Na razie świec nie wymieniaj. Sprawdź tylko czy na każdej świecy jest ładna niebieska trzeszcząca iskierka.
No i podaj wszystkie dane odnośnie Twojego motorka 1,8 oraz instalacji LPG. Im więcej szczegółów tym lepiej .
No i podaj wszystkie dane odnośnie Twojego motorka 1,8 oraz instalacji LPG. Im więcej szczegółów tym lepiej .
Silnik gaśnie na biegu. Wcześniej gasł i za sekunde chodził dalej, zdarzyło mi się tak ze 4 razy. Ostatnio zgasł i już nie chce odpalić. Jak narazie sprawdzałem iskry, no i nie ma tej iskry.
...stawiam na moduł....
Wymień moduł aparatu zapłonowego. Tzn. jak masz taką możliwość, to weż ( z wymówieniem) ze sklepu, podepnij nowy i spróbuj odpalić silnik...
Pozdrawiam - Adam.
Pozdrawiam - Adam.
Jednak okazało się że padł aparat zapłonowy, jutro go wymienię. Jak już będzie po, napisze co i jak.
Podjedź do gazowników, problem będzie tkwił pewnie w źle ustawionej mieszance.msanchez pisze:witam. mam ten sam problem. odpalam na benzynie przełaczam na gaz i pieknie chodzi. jada jade silnik sie rozgrzeje i jak sie zatrzymam i puszcze pedał gazu to gaśnie i potem odpali na gazie ale musze trzymac gaz zeby nie zgasł. na benzynie chodzi normalnie wiec co to moze byc ??