witam .jestem nowym na tym forum i moze mi ktos pomoze.problem jest taki,jak jest zimny silnik to zanika iskra i trzeba troche pokrecic ze by wrucila,jest tak parwie zawsze jak jest zimny,jak jest cieply nie ma problemu z odpaleniem.zastanawia mnie to ze jak sie wyciagnie w tyke od aparatu zaplonowego to auto dalej pracuje,co raczej nie powinno.jest taki jeszcze objaw ze jak zacznie sie kontrolka od tem.cieczy swiecic to zwrasta moc auta.wymieniony zostal czujnik haltronowy i czujka polozenia walu[/b]
[ Dodano: 2008-07-13, 17:18 ]
dodam jeszcze ze w tedy jest zanik iskry jak nie slychac pompki paliwa.orientuje sie ktos czy jakis przekaznik te 2 rzeczy nie zasiloa??.moze ktoś ma linka ksiażki do tego auta?
[80 b4 1,6] na zimnym ciezko pali
Witam kolegę pufocek.
Z objawów jakie opisałeś nie przychodzi mi nic innego do głowy jak jakiś zimny lut lub zaśniedziały styk w układzie zapłonowym. Trza by było pokusić się o sprawdzenie wszystkich możliwych połączeń elektrycznych i kabli współpracujących z układem zapłonowym. Na początek wymien jeszcze może kable zapłonowe. Niewiem jak to jest dokładnie w Audi ale w oplu jak coś było nie halo z hallotronem lub jego połączeniem to pompa paliwowa również przestawała chulać. Poprostu sygnał z hallotronu dawał informację do CPU, że pompa "ma chodzić" . Nie było sygnału to nie chodziła. Wyjątkiem było chwilowe jej załączenie po dłuższym postoju spowodowane przekręceniem kluczyka.
Sorry za off topic ale to Ci może coś pomoże.
Pozdrawiam i życzę owocnej naprawki.
Z objawów jakie opisałeś nie przychodzi mi nic innego do głowy jak jakiś zimny lut lub zaśniedziały styk w układzie zapłonowym. Trza by było pokusić się o sprawdzenie wszystkich możliwych połączeń elektrycznych i kabli współpracujących z układem zapłonowym. Na początek wymien jeszcze może kable zapłonowe. Niewiem jak to jest dokładnie w Audi ale w oplu jak coś było nie halo z hallotronem lub jego połączeniem to pompa paliwowa również przestawała chulać. Poprostu sygnał z hallotronu dawał informację do CPU, że pompa "ma chodzić" . Nie było sygnału to nie chodziła. Wyjątkiem było chwilowe jej załączenie po dłuższym postoju spowodowane przekręceniem kluczyka.
Sorry za off topic ale to Ci może coś pomoże.
Pozdrawiam i życzę owocnej naprawki.