Hej, ostatnio wymieniałem termostat, u mnie był jeszcze ori i w ogóle nie pracował na Wahlera 87c, po jeździe próbnej złapał 90C, lecz płyn ciekł, założyłem nowy cybant i jest elegancko. Lecz mam mały problem teraz z temperaturą.
Po "małym" wycieku (uciekło ok 1.5l) łapie mi tylko 70c, lecz raz po ostrzejszej jeździe załączył się wentylator a temperatura na zegarze nadal 70c.
Dodam, że w środku leci lekko ciepłe powietrze
Lewe ciepłe, środek chłodne, prawe ciepłe, szyba najcieplej. To już wiem, że pewnie gąbka do wymiany, ale chciałbym aby chociaż trochę tego "żaru" leciało.
Odpowietrzałem nagrzewniczke do czasu aż z koreczka nie leciał mi płyn.
Wlane G12+
Jakieś pomysły co mu teraz dolega?
PS. Ciemno szary lakier jaki to kod? U mnie nie ma wlepy w bagażniku
[B4 2.0 ABT] Nie łapie temperatury, dmucha lekko ciepłym
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Układ odpowietrzony? Niby układ może sam się odpowietrzać w trakcie użytkowania (tylko wtedy trzeba bardzo pilnować poziomu płynu), ale uważam, że należy to zrobić jak trzeba odpowietrznikiem
edit:
Już potem doczytałem, że tak, ale nie wiem czy to dobrze robisz. Nawet jak po włączeniu wentylatorów otwierasz odpowietrznik i płyn już wypływa to trzeba jeszcze z chwilę poczekać aż będzie bez powietrza.
edit:
Już potem doczytałem, że tak, ale nie wiem czy to dobrze robisz. Nawet jak po włączeniu wentylatorów otwierasz odpowietrznik i płyn już wypływa to trzeba jeszcze z chwilę poczekać aż będzie bez powietrza.