Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 2,0 AAD] nie można usyawić zapłonu

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
woolf
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 2,0 AAD] nie można usyawić zapłonu

Post autor: woolf » 06 mar 2008, 01:02

Witam. Panowie. Mam problem z ustawieniem zapłonu. Mianowicie, ustawiając zapłon lampą, znak na kole pasowym wału korbowego "skacze" na odległość ok 2cm ( w przód, w tył). Czego to może być wina? Ustawiłem tak miej więcej po środku lecz moje autko jest zamulone. Czy to wina jakiegoś czujnika???

Awatar użytkownika
k44761
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: k44761 » 06 mar 2008, 19:44

woolf, mam blizniaczy silnik 3A i mialem to samo. Trzeba umiec ustawiac zaplon w tych silnikach. Nikt o tym nie wie, ale musisz zablokowac sterownik: wlaczasz silnik, bieg jalowy, wypinasz wtyczke od czujnika spalania stukowego, wypinasz wtyczke od czujnika temperatury silnika (do ECU a nie do zegarow), przegazowujesz solidnie silnik kilka razy (jesli masz kontrolke ECU na desce - zaswieci sie) i dopiero regulowac zaplon.
Jesli punkt bedzie nadal plywal, musisz sprawdzic czujnik halla oraz zresetowac ECU i sprawdzic czujnik spalania stukowego. Poza tym elementarne rzeczy typu kable, kopulka etc...

Powodzenia

woolf
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: woolf » 07 mar 2008, 13:58

Witam. już ustawiłem. Mam tylko problem z osiągnięciem mocy. Moje auto zachowuje się jakby miało 1,1 a nie 2,0. Wymieniłem już chyba wszystko. Rozrząd, zapłon, czujnik spalania stukowego, filtry, rozdzielacz wtrysku i przepływomierz. Co jest, że nie ma mocy?

Kolego Woolf, następnym razem post sprzeczny z regulaminem wyląduje w koszu!
Ostatnio zmieniony 07 mar 2008, 15:25 przez woolf, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl