[80 b3 1.8s/ LPG] Nie odpala ani na PB ani na LPG :?
[80 b3 1.8s/ LPG] Nie odpala ani na PB ani na LPG :?
CZesc mam problem z moją audica, dzis rano poszedlem jak codzien odpalac bo do pracy chcialem pojechac. Było jakis -3 stopnie. Jak to zwykle rano odpalam na benzynie i ... krece i krece i tam raz na jakis czas załapie i po sekundzie zgasnie, na lpg wogole nie łapie. Krecilem az mi aku padł. i na lejce jeszcze probowalismy z kolega i nic, na PB tylko raz na jakis czas łapnie i od razu zgasnie. Co może być tego przyczyną??? Wczoraj jeszcze normalnie palił
no wlasnie i tu sie schody zaczynają. moj audi to składak i niewiem jakie dokladnie ejst oznaczenie tego silnika, ale moge wysłac fotke .
http://w205.wrzuta.pl/obraz/3FPAd3qgxmV/100_4160
http://w205.wrzuta.pl/obraz/3FPAd3qgxmV/100_4160
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
rozrzad nie przeskoczył na 100 % , a kopułke sprawdze i wyczyszcze. Bo kupiłem swiece nowe ngk i przewody, moze to pomoze, bo juz dawno nie były wymieniane..
[ Dodano: 2009-12-16, 08:24 ]
juz znalazłem przyczynę dlaczego autko nie odpaliło ;/ . Padła mi uszczelka pod głowicą... Jak poszedłem sprawdzac co jest nie tak, to zauważyłem ze reduktor od gazu jest zamarznięty... oj se mysle oby to nie było to, wiec zerkam na zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego i... ubyło na ładnie mysle, wiec wyciągam miarkę oleju i... KAWA Z MLEKIEM... i wszystko jasne. Wczoraj juz głowice wyciągnełem i wezme dzis ją jeszcze sprawdze na szczelność, pokupuje uszczelki i bede składał... Oj ciekawe jakie mnie to koszty wyniesie ;/
[ Dodano: 2009-12-16, 08:24 ]
juz znalazłem przyczynę dlaczego autko nie odpaliło ;/ . Padła mi uszczelka pod głowicą... Jak poszedłem sprawdzac co jest nie tak, to zauważyłem ze reduktor od gazu jest zamarznięty... oj se mysle oby to nie było to, wiec zerkam na zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego i... ubyło na ładnie mysle, wiec wyciągam miarkę oleju i... KAWA Z MLEKIEM... i wszystko jasne. Wczoraj juz głowice wyciągnełem i wezme dzis ją jeszcze sprawdze na szczelność, pokupuje uszczelki i bede składał... Oj ciekawe jakie mnie to koszty wyniesie ;/