Witam serdeczenie. Mam problem z odpaleniem audi na benzynie. Na gazie odpala bez problemu.
Nie wiem już co sprawdzić czy to sonda czy jakiś czujnik koło wtrysku. Proszę o pomoc.
W audi jak się odłączy przewód podcisnienia od kolektora to odpali i chodzi gdy się podłączy zaraz się dławi.
Wyczyszczony silniczek krokowy i przepustnica.
A i w dodatku trzyma wysokie obroty od 2 tys. do 3 tys.
Czasem uda się na benzynie odplaić jak gaz wciśniety w podłogę lecz po puszczeniu gazu zaraz zgaśnie i chodzi jakby na 3 garach. Na gazie tego problemu nie ma.
Pozdrawiam Jarek
mam taki silnik
https://a.d-cd.net/3863e28s-960.jpg
[B3 2.0 3A] Nie odpala na benzynie, a jak odpali to zaraz g
[B3 2.0 3A] Nie odpala na benzynie, a jak odpali to zaraz g
Ostatnio zmieniony 07 lut 2018, 12:02 przez JarekL, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Może być problem z pompą paliwa jak i z ustawieniem talerza w przepływomierzu albo jest pogięty po wystrzale gazu albo ciągnie gdzieś lewe powietrze.
Trzeba zdjąć gumę łączącą przepływomierz z przepustnicą i zobaczyć co tam sie dzieje. Jeśli talerz nie ociera i nie jest poniżej lejka to można sprawdzić ciśnienie paliwa i próbować regulować imbusem.
Albo czujnik temperatury dla ECU albo kabel od rozruchowego się urwał albo bezpiecznik spalił.
Trzeba zdjąć gumę łączącą przepływomierz z przepustnicą i zobaczyć co tam sie dzieje. Jeśli talerz nie ociera i nie jest poniżej lejka to można sprawdzić ciśnienie paliwa i próbować regulować imbusem.
Albo czujnik temperatury dla ECU albo kabel od rozruchowego się urwał albo bezpiecznik spalił.