[2.0 ACE LPG] nie pali na benzynie
[2.0 ACE LPG] nie pali na benzynie
koledzy co powiecie na takie zachowanie auta odpalasz wszystko gra dodajesz gazu bez reakcji silnik tak jakby się mulił dodajesz wiecej i żyje wychodzi na to że ma dziure od 2000 do 4000 obrotów gaz wcisnięty przyspiesza cały czas jak poluzujesz gazu szarpie a na lpg bez problemów nie strzelił a pokazywał błąd czujnika ustawienia przepustnicy a teraz nie odpala na benzynie tylko lpg na nowej przepustnicy i czujniku nic sie nie zmienilo może ma ktos pomysł co zrobić i jak sprawdzić czujnik przepustnicy bo jak ogladałem taki rozebrany to tam nie ma żadnych ślizgów tylko tak jakby dwa wyłączniki po obu końcach przesuwu jeden podobno od wolnych obrotów a drugi od chamowania ale nie jestem pewny a wy jak byści rozwiazali ten problem może ten typ też ma słynny przekażnik 30
Ostatnio zmieniony 11 mar 2009, 19:48 przez marros1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Miałem podobnie, okazało się, że mam uszkodzony czujnik przepustnicy, narazie jednak nie wymieniłem. A później przestał odpalać na benzynie, i okazało się, że pompa paliwa się skończyła, narazie jest wzlędnie dobrze, ale czasem ma problemy z odpalaniem na benzynie. Poza tym sprawdź mieszanke paliwa jeszcze.