[1.8 SF B3] Nie pali na benzynie.
[1.8 SF B3] Nie pali na benzynie.
Witam problem wygląda następująco.
Samochód posiada instalacje gazową w tym temacie wszystko działa idealnie lecz gdy przychodzi do przełączenia na benzyne to zaczyna sie problem po przełączeniu z gazu na benzyne chwile pochodzi jakies 2-3 sekundy i gasnie i juz nie odpali. Wtedy włączam wypalanie samochod z trudem ale odpali pochodzi jakies 10 sekund i oczywiscie gasnie. Sprawdzałem paliwo do gaznika dochodzi. Wiec w czym jest problem. Pozdrawiam
Samochód posiada instalacje gazową w tym temacie wszystko działa idealnie lecz gdy przychodzi do przełączenia na benzyne to zaczyna sie problem po przełączeniu z gazu na benzyne chwile pochodzi jakies 2-3 sekundy i gasnie i juz nie odpali. Wtedy włączam wypalanie samochod z trudem ale odpali pochodzi jakies 10 sekund i oczywiscie gasnie. Sprawdzałem paliwo do gaznika dochodzi. Wiec w czym jest problem. Pozdrawiam
Sprawdź czy po przełaczeniu na PB otwiera sie zawór od benzyny a zamykaja zawory od LPG. W daleszej kolejnosci to sprawdziłbym czy pływak nie jest uszkodzony oraz wyregulowałbym gaźnik na PB. Byc moze któras dysza sie zabrudziła i nie podaje paliwa jak powinna. Zobacz czy po pracy na PB swiece sa czarne czy jasne.
Pompka jest mechaniczna na bloku ale sprawdzałem i paliwko bez problemow idzie do gaznika wiec pompka wykluczona musi cos byc w gazniku. samochod kupilem od brata jakies 5 mies temu, brat od 2005 kiedy go sprowadzil jezdzil tylko na LPG, wiec audiczka od 2005 nie zaznala smaku prawdziwego paliwka. Wg mnie to wielki bład i chcem to zmienic Jutro bede czyscił gaznik i zobaczymy co dalej. Jak ktos ma jakies pomysły to czekam bo jutro wielkie rozkrecanie i sprawdzanie