Witam.
Jak w temacie,jeżdże na samym gazie. Mam odcięte paliwo z tego względu że, nie wiem jak ta część się nazywa, gdy jest otwarta to tak jakby auto chodziło na gazie i na benzynie jednocześnie.Próbowałem ustawiać i nic. Więc jeżdżę tylko na gazie. Zamieszczam fotkę tego elementu. Czy wymiana tego elementu pomoże jeżdzić na samej benzynce, zima itp.?
[80 B3 1.8s] Nie pali na bp,odcinanie paliwa, nazwa części
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Ta część to elektrozawór od benzyny jest on odpowiedzialny jak przełączasz z gazu na benzynę na centralce. Elektrozawór od gazu sie zamyka a otwiera sie ten benzynowy. Zrób tak przełącz centralkę gazu na benzynę w momencie przekręcania stacyjki na plusie tego elektrozaworu od benzyny powinno sie pojawić napięcie przez chwilę jeśli napięcia niema trzeba szukać po kablach i sprawdzić bezpiecznik.Możesz zrobić jeszcze w ten sposób centralka ustawiona na benzynę i bierzesz kabelek i od plusa akumulatora podajesz plus na centralkę tam gdzie ma być plus i niech ktoś odpali samochód jeśli odpali to elektrozawór jest sprawny tylko brak mu napięcia
Wykręciłem elektrozawór i rozebrałem go na części, wszystko byłoby ok gdyby nie jeden paproch który dostał się do środka wraz z benzynką i blokował zamykanie czy też otwieranie.Sprawdziłem twój patent z tym kabelkiem od aku i do elektrozaworu. Elektrozawór działa,szwagier przytykał kabelek do aku a ja dmuchałem, przerywa i zamyka więc wszystko jest ok. Na benzynce odpala,na gazie też śmiga.Troszkę ze ssaniem mam malutki problemik ale to kwestia jazdy na bp. Dzięki za pomoc.