Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8s] Nie pali na bp,odcinanie paliwa, nazwa części

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
bajtek205
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.8s] Nie pali na bp,odcinanie paliwa, nazwa części

Post autor: bajtek205 » 19 cze 2010, 18:02

Witam.
Jak w temacie,jeżdże na samym gazie. Mam odcięte paliwo z tego względu że, nie wiem jak ta część się nazywa, gdy jest otwarta to tak jakby auto chodziło na gazie i na benzynie jednocześnie.Próbowałem ustawiać i nic. Więc jeżdżę tylko na gazie. Zamieszczam fotkę tego elementu. Czy wymiana tego elementu pomoże jeżdzić na samej benzynce, zima itp.?

Obrazek

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 19 cze 2010, 18:39

Ta część to elektrozawór od benzyny jest on odpowiedzialny jak przełączasz z gazu na benzynę na centralce. Elektrozawór od gazu sie zamyka a otwiera sie ten benzynowy. Zrób tak przełącz centralkę gazu na benzynę w momencie przekręcania stacyjki na plusie tego elektrozaworu od benzyny powinno sie pojawić napięcie przez chwilę jeśli napięcia niema trzeba szukać po kablach i sprawdzić bezpiecznik.Możesz zrobić jeszcze w ten sposób centralka ustawiona na benzynę i bierzesz kabelek i od plusa akumulatora podajesz plus na centralkę tam gdzie ma być plus i niech ktoś odpali samochód jeśli odpali to elektrozawór jest sprawny tylko brak mu napięcia

bajtek205
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bajtek205 » 20 cze 2010, 10:32

Wykręciłem elektrozawór i rozebrałem go na części, wszystko byłoby ok gdyby nie jeden paproch który dostał się do środka wraz z benzynką i blokował zamykanie czy też otwieranie.Sprawdziłem twój patent z tym kabelkiem od aku i do elektrozaworu. Elektrozawór działa,szwagier przytykał kabelek do aku a ja dmuchałem, przerywa i zamyka :) więc wszystko jest ok. Na benzynce odpala,na gazie też śmiga.Troszkę ze ssaniem mam malutki problemik ale to kwestia jazdy na bp. Dzięki za pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl