[B4 2,0 ABK] Nie pali na wszystkie gary
[B4 2,0 ABK] Nie pali na wszystkie gary
Witam
Mam taki dziwny objaw, mianowicie gdy zapale auto na Pb to nie chodzi na wszystkie gary do tego strasznie pracuje (jak by szarpał) gdy dodam gazu i przełączy sie na LPG wszystko jest OK. Na benzynie obroty nie faluja (tylko dziwnie pracuje), dodam ze swiece, przewody wymienione, pompa działa(słychac jak pracuje).
Mam zamiar sprzedac auto i troche lipa jak ktos bedzie chciał zobaczyc prace na Pb a tu takie cuda.
Panowie czy podczas ciągłej jazdy na LPG może cos sie stac z wtryskami?
Proszę o pomoc
Mam taki dziwny objaw, mianowicie gdy zapale auto na Pb to nie chodzi na wszystkie gary do tego strasznie pracuje (jak by szarpał) gdy dodam gazu i przełączy sie na LPG wszystko jest OK. Na benzynie obroty nie faluja (tylko dziwnie pracuje), dodam ze swiece, przewody wymienione, pompa działa(słychac jak pracuje).
Mam zamiar sprzedac auto i troche lipa jak ktos bedzie chciał zobaczyc prace na Pb a tu takie cuda.
Panowie czy podczas ciągłej jazdy na LPG może cos sie stac z wtryskami?
Proszę o pomoc
zgadzam sie z kolegami mialem podobnie w mojej 2.6 ABC koles przedemna palil na gazie i jezdzil to blad . Ja teraz po wymianie wtryskow jestem zadowolony ale ustwailem gaz tak ze niemozna odpalic na gazie tylko na benzynie i po 2500 obrotow przelanczas sie na gaz .i Czasem przelacze na benzyne i pojezdze zeby mi ise wtryski niezapiekly.
lukwoj21 piszesz: "...gas jest wtryskiwany wtryskiem od paliwa..." to są jakieś głupoty. Z tego co wiem to gaz w zależności od instalacji gazowej ma własne wtryskiwacze albo dostaje się już zmieszany z powietrzem poprzez mieszalnik który zamontowany jest przy przepływomierzu. To taka drobna sugestia <ok> Pozdrawiam
Gaz z powietrzem dostaje sie tylko gdy pracuje z silnikiem gaznikowym, A jak masz wtrysk to niby co wierca ci dziury w głowicy zeby wprowadzic gaz do komory spalania, widze ze jestes nie zorietowany urzadzenie o którym wspomniałes to parownik i przekształca on gaz ze stanu płynnego w loty, Przy wtrysku gazu masz Ecu kture nim steruje.Poczytaj i wtedy pisz... A to fakt ze gas ma własne "wtryskiwacze" a wrzeczywistosci sa to tylko elektrozawory które podaja gaz na wtrysk silnika.
dobre powinieneś dostać Nobla za wiedzę z tego zakresulukwoj21 pisze:Gaz z powietrzem dostaje sie tylko gdy pracuje z silnikiem gaznikowym, A jak masz wtrysk to niby co wierca ci dziury w głowicy zeby wprowadzic gaz do komory spalania, widze ze jestes nie zorietowany urzadzenie o którym wspomniałes to parownik i przekształca on gaz ze stanu płynnego w loty, Przy wtrysku gazu masz Ecu kture nim steruje.Poczytaj i wtedy pisz... A to fakt ze gas ma własne "wtryskiwacze" a wrzeczywistosci sa to tylko elektrozawory które podaja gaz na wtrysk silnika.