[B4 2.0 ABK LPG] Niedogrzany silnik
[B4 2.0 ABK LPG] Niedogrzany silnik
Witam, czytalem tematy na temat zepsutego termostatu itp ale nurtuje mnie jedno pytanie: przy odkreconym ogrzewaniu na maxa silnik nie osiaga temperatury roboczej (wskaznik temperatury tylko lekko sie podnosi do konca czerwonego pola, czasem troche wiecej), jak pokretlo ustawie posrodku to jest ok. Czy to jest normalne w Audi 80 czy mam zepsuty termostat? Bo dziwne jest dla mnie ze przez nagrzewnice ucieka az tyle ciepla. Dodam ze jak pokretlo jest ustawione posrodku to tez jest bardzo cieplo :>
Ostatnio zmieniony 05 lis 2009, 17:02 przez masuo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jaką wartość temperaury rozumiesz przez czerwone pole? Tam są same kreski...masuo pisze:(wskaznik temperatury tylko lekko sie podnosi do konca czerwonego pola, czasem troche wiecej)
U mnie w silniku 1.6 podczas jazdy pokrętło ciepło-zimno ustawione max. na ciepło i na II i III biegu dmuchawy spokojnie utrzymuje temperaturę ok. 90°C. Gdy silnik rozgrzany pracuje na biegu jałowym i ogrzewanie jest ustawione jak wyżej to temperatura zacznie spadać. Tylko podczas jazdy gdy silnik ma wyższe obroty daje cały czas jak z suszarki i temperatura nie spada.masuo pisze:Witam, czytalem tematy na temat zepsutego termostatu itp ale nurtuje mnie jedno pytanie: przy odkreconym ogrzewaniu na maxa silnik nie osiaga temperatury roboczej
U ciebie termostat może już przepuszczać trochę płyn z chłodnicy co może nie wpływać na temperaturę gdy nie włączysz ogrzewania.
Ostatnio zmieniony 05 lis 2009, 15:46 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 1 raz.