Witam,
Mam następujący problem. Samochód posiadam od ok 5 miesięcy i raz na jakieś 3-4 tygodnie dzieje się tak że auto nagle zaczyna gasnąć na wolnych obrotach lub jak daję na luz. Podkreślam że dzieje się to raz na 3-4 tygodnie i trwa ok 1 do kilku dni a później jest znowu super ( silnik chodzi równo i nie gaśnie ). Podejrzewam zanieczyszczenie w zbiorniku paliwa lub gaźniku albo inne problemy z gaźnikiem... Bardzo proszę o pomoc...
P.S.
Jest dużo tematów na tym forum o nierównych obrotach i gaśnięciu lecz nie znalazłem takiego przypadku że dzieje się to tylko czasami .
Pozdrawiam!
[B3 1.6 PP 70KM] Nierówna praca silnika i gaśnie ( tylko cza
- andrzejau
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B3
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.6 PP
- Kontakt:
Cześć...
U mnie też pracuje nierówno. Przy 1000 obr.min rzuca motorem, że szok. Co może być przyczyną? Ustawienie aparatu zapłonowego? Ogólnie zapłon? Obecnie palę i jeżdżę tylko na LPG. Na Pb nie jeździłem już długo, ale pod koniec miesiąca mam zamiar odpalić i na Pb.
Motor to 1.6 PP. Ogólnie zdrowy. Kwalifikuje się do wymiany uszczelniaczy, ale wątpię, żeby to było przyczyną. Przebieg to ponad 344350 km, 1991 rok. Dolot uszczelniony. Parownik jest nowy. Do wymiany nastawnik.
Jeżeli trzeba coś jeszcze podać to piszcie, a dopiszę.
Proszę o pomoc.
Pozdro.
U mnie też pracuje nierówno. Przy 1000 obr.min rzuca motorem, że szok. Co może być przyczyną? Ustawienie aparatu zapłonowego? Ogólnie zapłon? Obecnie palę i jeżdżę tylko na LPG. Na Pb nie jeździłem już długo, ale pod koniec miesiąca mam zamiar odpalić i na Pb.
Motor to 1.6 PP. Ogólnie zdrowy. Kwalifikuje się do wymiany uszczelniaczy, ale wątpię, żeby to było przyczyną. Przebieg to ponad 344350 km, 1991 rok. Dolot uszczelniony. Parownik jest nowy. Do wymiany nastawnik.
Jeżeli trzeba coś jeszcze podać to piszcie, a dopiszę.
Proszę o pomoc.
Pozdro.