Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 NE/JV] Nierówna praca silnika po wymianie świec

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Patryk0720

[B3 1.8 NE/JV] Nierówna praca silnika po wymianie świec

Post autor: Patryk0720 » 03 kwie 2015, 23:38

Witam, otóż wymieniłem w mojej audicy swiece gdyż elektrody były już powypalane(Denso). Przed wymianą silnik pracował równiutko, teraz po założeniu nowych (iskra) silnik co jakiś czas prycha przycina się, przestawiłem delikatnie zapłon i lekko sie uspokoiło aczkolwiek wiem że nie jest do konca tak jak powinno bo nadal ma delikatne podrygi jakby dostawał padaczki a obroty falują minimalnie, sprawdzałem świece poprzez wykrecenie każdej z osobna nowej i wrecałem jedną starą żeby sprawdzić czy przypadkiem któraś z nowych nie jest trafna ale nadal to samo sprawdziłem 3 świece ale w zwiazku z brakiem czasu zaniechałem dalszych testów wolnym czasem jeszcze sprawdze tą jedną chociaż wątpie że nowe świece są uszkodzone. Co może być przyczyną? czy należy ustawiać przerwę na świecy? w związku z tym iż samochód jeździ dużo na gazie wybrałem model przeznaczony do gazu czyli 01G FE65PXS tak jak podawał katalog. Proszę o rady

Samochodem jeździ się bezproblemowo, podczas jazdy nie ma żadnego przerywania szarpania, strat mocy, jeździ sie przyjemnie jedynie na wolnych obrotach wystepuja anomalia

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 04 kwie 2015, 07:40

Patryk0720, no jak dla mnie to coś ze świecami skoro przed wymianą było oki, no chyba że może uszkodziłeś przewód przy ściąganiu i gdzieś coś tam nie łączy dobrze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl