witam
Opisze mój problem moze ktoś mi z szanownego grona podpowie gdzie leży wina
Jestem posiadaczem audi 80 -1,6 benzyna 90 r auto bez gazu
Problem pojawił sie nagle od niedawna
Polega na tym ze autko nierówno pracuje czy zimne czy rozgrzane .
Telepie silnikiem troszkę mnie to wkurza
Na zimnym silniku dodatkowo potrafi zgasnąć trzeba później kręcić- czasami strzeli jak już zapali jest ok z tym ze pracuje nie równo- ale już nie gaśnie
Do tej pory wymieniłem świece ,przewody , kopułkę ,palec
Gdzie szukac przyczyny ??-za wszelkie podpowiedzi dziękuje z góry Marcin
[B3 1,6 benzyna]-Nierówne obroty -gaśnie trudno zapalić
-
- Forum Audi 80
[B3 1,6 benzyna]-Nierówne obroty -gaśnie trudno zapalić
Ostatnio zmieniony 13 cze 2011, 20:13 przez marcelolsztyn, łącznie zmieniany 2 razy.
- damianek1234561
- Forum Audi 80
skoro strzela to sprawdzilbym bym zaplon i rozrzad, poszukal dziury w dolocie i przy serwie w szczegolnosci sprawdzilbym zaworek na przewodzie od serwa do filtra powietrza.... wydaje mi sie ze powinno pomoc bo wyglada mi to na zla mieszanke paliwa skoro masz autko z tego roku to masz takie same jak ja zrob fotke z pod maski silnika gaznika i wszystkiego moze pomoge
-
- Forum Audi 80
dziury w dolocie -co masz na myśli ?.Wszystkie przewody oraz wężyki podciśnienia na swoim miejscu oraz nigdzie nie przetarte.
Ten zaworek który znajduje się na tej plastikowej rurce od serwa jak go sprawdzić ??
[ Dodano: 2011-06-13, 21:25 ]
Juz naprawiłem damianek1234561 dziękuję za naprowadzenie na usterkę .Okazał sie winny nie zaworek lecz przewód gumowy idacy od niego w doł gdzieś w okolice kolektora .Był pekniety na całej dlugosci
Ten zaworek który znajduje się na tej plastikowej rurce od serwa jak go sprawdzić ??
[ Dodano: 2011-06-13, 21:25 ]
Koleszko cos w tym jest gdy silnik pracuje w miare równo - gdy pompuje pedałem hamulca to wtedy wpada w największe telepacje i mało co nie zgaśnie.Czyli co zaworek do wymiany ?? jak to sie fachowo nazywadamianek1234561 pisze:skoro strzela to sprawdzilbym bym zaplon i rozrzad, poszukal dziury w dolocie i przy serwie w szczegolnosci sprawdzilbym zaworek na przewodzie od serwa do filtra powietrza....
Juz naprawiłem damianek1234561 dziękuję za naprowadzenie na usterkę .Okazał sie winny nie zaworek lecz przewód gumowy idacy od niego w doł gdzieś w okolice kolektora .Był pekniety na całej dlugosci