Nie wiem czy we właściwym miejscu umieściłem temat, ponieważ mój problem nie do końca dotyczy kwestii mechanicznej. Dotyczy on oczywiście słynnego gaźnika PIERBURG :mrgreen: . Mam z nim kilka problemów, ale nie zamierzam go naprawiać, i zakładać kolejnych tematów, bo dość już się naczytałem i wiem, że może to trwać wiecznie . Chcę kupić ten że gaźnik, ale nie wiem skąd :roll: . W tym miejscu chciałbym prosić o poradę kolegów- szukać na szrotach, czy kupować zregenerowany :?: :?: :?: Upatrzyłem sobie na allegro, pewną firmę, która za zregenerowany gaźnik Pierburg 2EE chce 400zł z roczną gwarancją. Założyłem ten temat, ponieważ chyba nikt się o to jeszcze nie pytał .
Ps: Zauważyłem, że gaźniki 2EE i 2E2 z zewnątrz są praktycznie takie same. Dzisiaj chciałem w końcu się dowiedzieć jaki mam konkretnie, ale nie widzę nigdzie oznaczenia . U brata w Passacie B2 jest na widoku napisane Pierburg...
Z góry dzięki za porady
[B3 PP] Nieszczęsny gaźnik :)
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
W silniku o oznaczeniu PP był tylko montowany gaznik 2EE,natomiast 2E2 był montowany w silniku o oznaczeniu RN osobiście radziłbym ci kupić ten z gwarancja wiadomo że troszkę kosztuje ale tyle co ty dasz za gaznik ja parę lat temu dałem za sam nastawnik przepustnicy.2EE ma oznaczenie gaznika 050 129 015B tak jest podane w książce.Natomiast ktoś na forum montował zamiast 2EE to 2E2 ale musisz poszukać tematu ja odradzam gaznik ze szrotu dlatego że kiedyś sam kupiłem cały gaznik za 250 zł i okazał się wadliwy właśnie ten nastawnik przepustnicy i za cholerę gościu nie chciał oddać kasy.