Witam. Musiałem kupić nowy wydech, gdyż mój zerwałem i nie nadawał się już do ratowania.
Kupiłem środkowy i końcowy. Środkowy jest trochę krótszy od ori i ma inne mocowanie. Założyłem to jakoś ale niestety przepuszcza spaliny. Są może jakieś sposoby na uszczelnienie tego? Nie dawałem żadnych past uszczelniających ani nic takiego. Wydech jest krótszy o jakieś 5 -8cm.
Pozdr.
[B4 ABK] Nowy wydech za krótki.
Niestety tak samo jak ja padłeś ofiarą niedouczonego producenta tłumików. Na rynku pojawiła sie partia zamienników do B4 zrobiona z uszczelnieniem jak w B3.
Pewnie tłumik który masz jest do montażu z dodatkową opaską.
Cięzko to dobrze uszczelnić zwłaszcza, że średnica katalizatora i rury tłumika środkowego potrafią się trochę róznić.
Ja swój oddałem sprzedawcy. Jak chcesz "walczyć z tematem" to dokup dobrą podwójną opaskę i uszczelnij pastą. Może się uda.
Pewnie tłumik który masz jest do montażu z dodatkową opaską.
Cięzko to dobrze uszczelnić zwłaszcza, że średnica katalizatora i rury tłumika środkowego potrafią się trochę róznić.
Ja swój oddałem sprzedawcy. Jak chcesz "walczyć z tematem" to dokup dobrą podwójną opaskę i uszczelnij pastą. Może się uda.
Mam opaskę i nie pasuje bo wlot do środkowego jest zbyt szeroki. Jak była nałożona całościowo i skręcona porzadnie opaską to było dobrze ale wtedy spadało z obejmy i brakowało do łączenia na środkowy i znowu tam było nieszczelne. A jakby założyć w tamte miejsce siatkę elastyczną?
[ Dodano: 2013-05-10, 22:11 ]
Nie wiem jak było w b3 z montażem, ale ja mam teraz tak że początek środkowego jest trochę szerszy od wylotu początkowego i nacięty wzdłuż w czterech miejscach. Przepuszcza właśnie na tych nacięciach bo wystaje te kilka cm za koniec tłumika początkowego.
[ Dodano: 2013-05-10, 22:11 ]
Nie wiem jak było w b3 z montażem, ale ja mam teraz tak że początek środkowego jest trochę szerszy od wylotu początkowego i nacięty wzdłuż w czterech miejscach. Przepuszcza właśnie na tych nacięciach bo wystaje te kilka cm za koniec tłumika początkowego.