Audi 80 2.0 jednopunktowy wtrysk paliwa 90KM 1993r.
Zaczęło się tak: Auto stało 3 dni na mrozie, po odpaleniu silnik stracił moc, jechałem dosłownie 40 km/h i nie dało się szybciej. Po ok.30 minutach i przejechaniu ok. 10 kilometrów silnik momentalnie zaczął lepiej chodzić, jechałem max. 120 km/h. Myślałem że coś zamarzło i po jeździe puściło ale jak zajechałem do domu okazało się że silnik maxymalnie rozwija obroty do 4000. Jak wcisnę gaz do dechy to dojdzie do 4000 i silnik gaśnie całkowicie. Jeśli odpalę i stopniowo delikatnie dodaję gazu to chodzi cały czas max. na 4000 obrotów. Mogę jeździć autem ale jest jakby słabsze, nie ma przyśpieszenia, dodając gazu silnik nie jedzie płynnie tylko ma takie wachania, nawet przy puszczaniu stopniewo gazu jakby zwiększała się przez chwilę jego moc. Auto nie pojedzie szybciej niż 120 km/h. Poradzcie coś.
[80 B4 ABT] Obroty silnika do 4 tyś. max. ? 2.0 b4
[80 B4 ABT] Obroty silnika do 4 tyś. max. ? 2.0 b4
Ostatnio zmieniony 12 lut 2008, 10:06 przez dzulianp, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Na przyszłość tytułuj tematy zgodnie z zasadami: viewtopic.php?t=9608 bo będą lądować w koszu! :evil: . Polecam również lekturę Regulaminu.
Hej napisz skad jestes !!
Poza tym widze ze dzieja sie naprawde jakies dziwne rzeczy po prostu szok !!!
Poza tym hmm nie wiem czy sterownik nie szaleje bo moze jest walniety ale hmm zastanawiam sie czy jak podzespoly elektryczne beda w porzadku czy nie warto sie zastanowic nad remontem
jesli piszesz ze bierze sporo oleju hmm to znaczy ze albo uszczelniacze sa wyjechana na maxa bo ponoc tak jest ze jak sa wyjechane to olej sie leje do silnika od gory przez zawory.
Dobrze by bylo abys pojechal na komputer i zbadal co jest booooo w aucie jest duzo czujnikow i takie badanie moze juz na poczatku powiedziec co sie dzieje pozdro
[ Dodano: 2008-02-16, 13:27 ]
Tak w ogole to odezwij sie do mnie na gg 4570092 to sobie pogadamy i mysle ze znajdziemy jakies rozwiazanie , pozdro
Poza tym widze ze dzieja sie naprawde jakies dziwne rzeczy po prostu szok !!!
Poza tym hmm nie wiem czy sterownik nie szaleje bo moze jest walniety ale hmm zastanawiam sie czy jak podzespoly elektryczne beda w porzadku czy nie warto sie zastanowic nad remontem
jesli piszesz ze bierze sporo oleju hmm to znaczy ze albo uszczelniacze sa wyjechana na maxa bo ponoc tak jest ze jak sa wyjechane to olej sie leje do silnika od gory przez zawory.
Dobrze by bylo abys pojechal na komputer i zbadal co jest booooo w aucie jest duzo czujnikow i takie badanie moze juz na poczatku powiedziec co sie dzieje pozdro
[ Dodano: 2008-02-16, 13:27 ]
Tak w ogole to odezwij sie do mnie na gg 4570092 to sobie pogadamy i mysle ze znajdziemy jakies rozwiazanie , pozdro