Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[audi B3 1.8 LPG]Pali tylko na gazie.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
patrz011
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: patrz011 » 04 sty 2009, 14:06

czester-11 pisze:jezeli po przekreceniu kluczyka slyszysz ze pompka sie zalancza to to nie wina kabli, poszukaj pod spodem moze masz przewod przerwany albo zagietty
No właśnie nie ma tego charakterystycznego dźwięku pompki (mimo że jest sprawna - była wyciągana i sprawdzana), przewody paliwowe sprawdziłem - nie są w żaden sposób zniszczone. Po przekręceniu kluczyka np za drugim razem jakby silnik się uruchomił na 2 sekundy po czym szybko obroty spadają do zera i gaśnie całkowicie...Paliwo wogóle nie dociera do silnika. Prócz elektryki nic innego nie przychodzi mi do głowy. Jutro umówiony jestem z elektrykiem, a co było przyczyna tego wszystkiego postaram się napisać jak najszybciej chyba że do tego czasu sam do tego dojdę...

[ Dodano: 2009-01-04, 20:03 ]
A tak wogóle jak poprawnie powinna ta pompka być podłączona?Jeżeli można to proszę zdjęcie bo może tu siedzi ten problem...

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 05 sty 2009, 09:55

Sprawdź przekaźnik pompy paliwa bo wygląda na to ze on cos szwankuje.

Awatar użytkownika
patrz011
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: patrz011 » 07 sty 2009, 18:07

No więc tak: kable od pompki były dobre, sama pompka była dobra, za to: przerwany kabel związany z wtryskiem paliwa + sterowniki w ECU ot i cała przyczyna zamieszania. Uczcie się na moich błędach. Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl