[ B4 2.0 ABK + LPG ] PO postoju auto odpala na 1 s i gasnie
[ B4 2.0 ABK + LPG ] PO postoju auto odpala na 1 s i gasnie
Witam mam taki problem 2 tygodnie temu rano nie mogłem odpalic auta odpalal tylko na 1 sekunde i i od razu gasł. Odkrecilem przewody palia i popmka nie podawała paliwa. Znajomy mi włozył nowa popmke problem znikł i dzis po pracy znowu to samo po 10 h postoju auto odpalało na 1 sekunde i gasło. Dopiero jak stał na zapłonie jakas 1 min to odpalił troche muł na poczatku przy ruszaniu potem juz wszystko ok. Czy to moga byc nieszczelne przewody paliwa ?
Ostatnio zmieniony 29 lis 2016, 19:18 przez jamal012, łącznie zmieniany 3 razy.
Przewód paliwa do wtrysku rozruchowego jest ok.
Jak można sprawdzić czy ten czujnik ECU jest Sprawny domowym sposobem ?
Ostatnie 2 dni auto paliło od razu a wczoraj znowu musialem go krecic (po długim trzymaniu na zapłonie przed każdym kręceniem) po całej nocy 4 x 5-8 sekund az zapalił.
Sorki Temat załozyłem w dziale LPG Gdyz myslalem ze jesli mam intalacje to nowe tematy nalezy zakladac tylko tym dziale
Panowie ostatnio wymieniałem olej i fltr powietrza w stacji diagnostycznej czy jest mozliwe ze mechanik załozył by mi odwrotnie filtr paliwa i takie objawy ?
Jak można sprawdzić czy ten czujnik ECU jest Sprawny domowym sposobem ?
Ostatnie 2 dni auto paliło od razu a wczoraj znowu musialem go krecic (po długim trzymaniu na zapłonie przed każdym kręceniem) po całej nocy 4 x 5-8 sekund az zapalił.
Sorki Temat załozyłem w dziale LPG Gdyz myslalem ze jesli mam intalacje to nowe tematy nalezy zakladac tylko tym dziale
Panowie ostatnio wymieniałem olej i fltr powietrza w stacji diagnostycznej czy jest mozliwe ze mechanik załozył by mi odwrotnie filtr paliwa i takie objawy ?
temperature mierzyłem termometrem w zbiorniczku pokazalo 37 C
Ogulnie to auto stoi od 12. zgaszone
[ Dodano: 2016-12-05, 16:46 ]
Byłem własnie w sklepie kupiłem nowy czujnik ten z górnej pólki 69zł EPS
Jutro rano mam nadzieje ze normalnie odpali juz
Wie ktos moze po jakim czasie sie zintegruje ten czujnik z komputerem?
Ogulnie to auto stoi od 12. zgaszone
[ Dodano: 2016-12-05, 16:46 ]
Byłem własnie w sklepie kupiłem nowy czujnik ten z górnej pólki 69zł EPS
Jutro rano mam nadzieje ze normalnie odpali juz
Wie ktos moze po jakim czasie sie zintegruje ten czujnik z komputerem?