Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8 PM] Po wymianie płynu chłodzącego padła głowica

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
percevalle
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: percevalle » 23 gru 2009, 20:00

maciek:) pisze:Witam.
Czy to oznacza , że układ jest nadal zapowietrzony ??czy mam uszkodzony czujnik załączający wentylator?
Przyczyną moze byc niedrozna/zapowietrzona chłodnica na dole w miejscu czujnika albo padniety czujnik. Sprawdz go poprzez zmostkowanie kabelkiem na początek czy załącza wentylator. Bezpiecznik wentylatora masz dobry oczywiście?
piet9 pisze:ALE GDY RUSZAM I JADE TO TEMPERATURA SPADA MI DO MINIMUM.POMPA I TERMOSTAT WYMIENIONE,CZY PRZEZ TRÓJNIK TEN CO MA CZUJNIKI SIĘ SAMOCZYNNIE ZAPOWIETRZA?JEST ON TROCHE NIESZCZELNY.PROSZE O POMOC.
Raczej czujnik temp moze byc do wymiany, mozesz jakos podmienic i sprawdzic?
Ostatnio zmieniony 24 gru 2009, 00:57 przez percevalle, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 23 gru 2009, 21:50

piet9 pisze:WITAM.MAM PROBLEM Z OGRZEWANIEM...PALE SILNIK,NA POSTOJU GRZEJE SIE W CIAGU 5-10MIN DO 100 STOPNI,WIATRAK ZACZYNA CHŁODZIC,TRZYMA TEMP.90 ALE GDY RUSZAM I JADE TO TEMPERATURA SPADA MI DO MINIMUM.POMPA I TERMOSTAT WYMIENIONE,CZY PRZEZ TRÓJNIK TEN CO MA CZUJNIKI SIĘ SAMOCZYNNIE ZAPOWIETRZA?JEST ON TROCHE NIESZCZELNY.PROSZE O POMOC.
Proszę nie pisać postów WIELKIMI LITERAMI :arrow: regulamin.

<regulamin>

paskud
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: paskud » 24 gru 2009, 14:51

Masz otwarty wciąż obieg przez chlodnicę i chłodzi się wszystko w czsie jazdy. Sprawdź dłonią po uruchomieniu na zimnym, czy po obu stronach termostatu węże nagrzewają się równomiernie. Jeśli tak masz żle założony lub uszkodzony termostat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl