[B4 2.0 ABT]Po wymianie uszczelki pod głowicą NIE odpala!?
[B4 2.0 ABT]Po wymianie uszczelki pod głowicą NIE odpala!?
Hey wymieniłem uszczelkę pod głowicą złożyłem do kupy, olej nowy płyn w chłodnicy nowy , Kręcę i okazuje sie że silnik nieco inaczej kręci ale niestety nie odpala można kręcić i kręcić żadnych oznak życia. iskra jest Paliwo podaje gaźnik, Ale po wykręceniu świec tylko jedna była mokra reszta sucha jak pieprz... O co chodzi co jest nie tak, Rozrząd złożony tak jak był.. Pisać opinię. Jutro walka dalej. Bo ako padło...
No właśnie u góry na kole rozrząd był zdrutowany i oznaczony nie było możliwości żeby przeskoczył, możliwe żeby na dole się przesunął ?? Z zapłonem we wszystkie strony było walczone i nic. A autko dziwnie kręci jakoś myślałem ze to pow wymianie oleju i wyczyszczeniu z syfu w środku. Nie wiem czy rozrząd mógł się przesunąć na dole hmm...
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Na początek sprawdź ustawienie faz rozrządu (znak na kole rozrządu musi być zgrany z znakiem na osłonie paska) i jednocześnie znaki na kole zamachowym lub/i kole pasowym muszą się korywać odpowiednio na w okienku na obudowie sprzęgła i osłonie paska rozrządy. Jeżeli te znaki się pokrywają to fazy rozrządu są ok. Zostao Ci jedynie sprawdzić ustawienie zapłonu. Jak masz ustawiny wał i wałek rozrządu na znakach ściąg kolpułkę i zobacz w którym kierunku "patrzy" palec rozdzielczy na aparacie ma patrzeć w stronę bloku co na kopułce odpowiada cylindrowi nr 1. Jeśli patrzy inaczej to albo zmień ustawienie aparatu albo zamień przewody na kopułce.
Masz jedą z tych rzeczy źle ustawioną w tym silniku innych cudów nie ma.
Mama nadzieje że podłaczone jest wszystko i paliwa oraz iskra jest. <ok>
Masz jedą z tych rzeczy źle ustawioną w tym silniku innych cudów nie ma.
Mama nadzieje że podłaczone jest wszystko i paliwa oraz iskra jest. <ok>