[Coupe B3 2.0 3A]poblem z obrotami!!!
-
- Forum Audi 80
[Coupe B3 2.0 3A]poblem z obrotami!!!
hej witam was serdecznie jestem nowy ale mam juz druga audice i musze wam powiedziec ze mam maly prblem z moja cupeja 2.0 8v 115KM ABK bo podczas jazdy gdy zluzuje z biegow to obroty spadna mi do okolo 400 500 i niewie co to moze byc powodem za podpowiedzi z gory dziekuje!!!! ps moje cacko kma rowniez gaz i tak mi sie robi na gazie i na bezynie!!!!!!! :-| :-?
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2007, 14:08 przez Jaroo85coupe, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Najprostrzym powodem tego to mogą być źle wyregulowane obroty biegu jałowego. Teraz nie powiem ci dokłądnie jak to jest ale na popmie paliwowej powinna byc jakaś sróbka regulująca obroty biegu jałowego, to znaczy powinna popychać manetke gazu nie pozwalając jej już bardziej sie cofnąć i w ten sposób trzymać stałe obroty. To by było najprostrza sprawa, ale nie jestem pewien czy to jest problemem.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Hej wam tak jak wojtek napisal obroty przy po stoju faluja ale trzymaja sie w granicach 1000!!!Czyscilem juz zawor powietrza i to nic nie dalo!!!A to jest najleprze ze jak nie przekrocze 2000 obrotow to obroty nie spadaja tylko powoli opadaja na tysiac!!! Niewiem co z tym zrobic to nie przeszkadza ale moja audusia musi byc do pieszczona na cacy!!! pozdrawiam was serdecznie!!!