[b4 1.6 ADA+LPG] Pompka paliwa,wymiana rozrzadu
-
- Forum Audi 80
[b4 1.6 ADA+LPG] Pompka paliwa,wymiana rozrzadu
Witam wszytkich na forum jestem nowyn uzytkownikiem.Mam pare pytan poniewaz kupilem b4 1.6 avant z gazem z 94 r z wloch. Instalacje gazowa mialo zalozona w 2006r. Mam uszkodzona pompke paliwa poniewarz bardzo glosno chodzi i nieraz nie pompuje tak jak trzeba i mam pytanie czy po uruchomieniu i rozgrzaniu silnika i przeloczeniu z benzyny na gaz powinna si ona wylaczyc a jezeli nie to jaka ma zywotnosc na gazie pompka po wymianie.
Chcualbym jeszcze zapytac o wymiane rozrzadu mianowicie ile ma rolek silnik 1.6 ADA i jaki pasek najlepszy .Z góry dzieki pozdrawiam
Chcualbym jeszcze zapytac o wymiane rozrzadu mianowicie ile ma rolek silnik 1.6 ADA i jaki pasek najlepszy .Z góry dzieki pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 lut 2008, 18:35 przez kaziulimana, łącznie zmieniany 1 raz.
Pompa paliwa sie nie wyłącza ( chyba że ktos robi wyłacznik) pompa będzie działać długo jeżeli bedziesz pamietał żeby nie jeździć na rezerwie, pompa jest chłodzona paliwem i musisz mieć go około 1/4 zbiornika. Co do rolki to jest tylko jedna rolka napinajaca a pasek to najlepszy jest Contitech lub Bosch
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
kaziulimana, przeczytaj proszę uważnie jeszcze raz raz ten topic: viewtopic.php?t=9608 i Regulamin: viewtopic.php?t=6284 bo następnym razem źle zatytułowany wątek poleci do kosza.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Facet w sklepie sprawdził mi i doczytał się że mam mieć 8bar...poza tym teraz mam nieoryginalną pompkę ponieważ poprzedni właściciel już ją wymieniał, nie oglądałem jeszcze jej ale podejrzewam że wymienił na słabszą i po 2 latach się prawie zajechała. Aby przepompować 60 litrów trzeba mieć czymKovic pisze:Dlaczego 8 bar ?maxer pisze:moja piszczy pół roku i pompuje nadal, w żadnym sklepie nie mogą mi dobrać do 2.3 8bar
Powinieneś mieć 6.5 bar.
Moim zdaniem powinieneś mieć 6.5 bar.maxer pisze:Facet w sklepie sprawdził mi i doczytał się że mam mieć 8bar...poza tym teraz mam nieoryginalną pompkę ponieważ poprzedni właściciel już ją wymieniał, nie oglądałem jeszcze jej ale podejrzewam że wymienił na słabszą i po 2 latach się prawie zajechała. Aby przepompować 60 litrów trzeba mieć czymKovic pisze:Dlaczego 8 bar ?maxer pisze:moja piszczy pół roku i pompuje nadal, w żadnym sklepie nie mogą mi dobrać do 2.3 8bar
Powinieneś mieć 6.5 bar.
Może facet w sklepie źle Cię poinformował ?
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
znalazłem aukcję, pisze że do mojego auta. Pytałem gościa z jakim ciśnieniem pompuje ale nie umiał mi odpowiedzieć http://www.allegro.pl/item316341126_pom ... coupe.html