Witam,
mam mały dylemat w Audi odn. pracy silnika na zimnym Po włączeniu na zimnym, silnik chodzi na początku ok 5 sekund równo i dobrze i właśnie, potem kolejne5 sekund się dusi i obroty spadają i potem jest ok obroty się wyrównują. I po wyłączeniu nierówno gaśnie na gorącym silniku. W trasie albo jak się zatrzymam w trakcie silnik pracuje równo i dobrze. Co to może być
Podłączyłem go pod kompa brak błędów, filtry wymienione, czujniki wszystkie posprawdzane temperatury zasysanego powietrza i niebieski kable BERU ok, opór w granicach 5 Ohm Świece świeżo założone NGK bur6et na Beru Z91 było to samo, benzyna tankowana w różnych firmowych stacjach zapłon i rozrząd sprawdzone spalanie benzyny w normie. Z ciekawostek to świece Beru po wykręceniu przejechałem na nich sporo były czyste chodzi mi o elektrody bez żadnego osadu nalotów itp. Co o tym myślicie :?:
Pozdrawiam
[ABT B4] praca na zimnym silniku
tak włączam na początku przez pierwsze ok 5-7 sek pracuje dobrze a potem ok 5 sekund dusi się i potem znów ok i już do wyłączenia cały chodzi równo a jak wyłączę to nie gaśnie równo tylko tak jakby chciał zaczynać nowy cykl tak zaklekocze
Mały update: sprawdziłem nowe świece NGK przejechałem na nich kilkadziesiąt km i pojawił się na elektrodach osad koloru niebieskiego lub błękitnego na Beru tego nie było.
Mały update: sprawdziłem nowe świece NGK przejechałem na nich kilkadziesiąt km i pojawił się na elektrodach osad koloru niebieskiego lub błękitnego na Beru tego nie było.