Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ABT B4] praca na zimnym silniku

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
STROKE
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ABT B4] praca na zimnym silniku

Post autor: STROKE » 18 cze 2010, 18:37

Witam,

mam mały dylemat w Audi odn. pracy silnika na zimnym Po włączeniu na zimnym, silnik chodzi na początku ok 5 sekund równo i dobrze i właśnie, potem kolejne5 sekund się dusi i obroty spadają i potem jest ok obroty się wyrównują. I po wyłączeniu nierówno gaśnie na gorącym silniku. W trasie albo jak się zatrzymam w trakcie silnik pracuje równo i dobrze. Co to może być :-(
Podłączyłem go pod kompa brak błędów, filtry wymienione, czujniki wszystkie posprawdzane temperatury zasysanego powietrza i niebieski kable BERU ok, opór w granicach 5 Ohm Świece świeżo założone NGK bur6et na Beru Z91 było to samo, benzyna tankowana w różnych firmowych stacjach zapłon i rozrząd sprawdzone spalanie benzyny w normie. Z ciekawostek to świece Beru po wykręceniu przejechałem na nich sporo były czyste chodzi mi o elektrody bez żadnego osadu nalotów itp. Co o tym myślicie :?:

Pozdrawiam

kamien
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kamien » 18 cze 2010, 18:56

STROKE pisze:potem kolejne5 sekund się dusi i obroty spadają
czyli silnik pracuje nierówno tylko od 5 do 10 sek swojej pracy?

STROKE pisze:I po wyłączeniu nierówno gaśnie na gorącym silniku.
Co to znaczy nierówno gaśnie?

Ciężko rozszyfrować twojego posta.

Awatar użytkownika
STROKE
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: STROKE » 18 cze 2010, 19:14

tak włączam na początku przez pierwsze ok 5-7 sek pracuje dobrze a potem ok 5 sekund dusi się i potem znów ok i już do wyłączenia cały chodzi równo a jak wyłączę to nie gaśnie równo tylko tak jakby chciał zaczynać nowy cykl tak zaklekocze

Mały update: sprawdziłem nowe świece NGK przejechałem na nich kilkadziesiąt km i pojawił się na elektrodach osad koloru niebieskiego lub błękitnego na Beru tego nie było.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl