Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0 ABK] problem przy odpalaniu

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
xxadaskoxx
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 2.0 ABK] problem przy odpalaniu

Post autor: xxadaskoxx » 22 mar 2015, 12:19

Witam.
mam mały problem w swojej Audiczce, a mianowicie ciężko odpala rano jak jest chłodno, kręci chwile tak jak by aku siadało zatrzymuje się silnik i po chwili odpala.. Dodam ze mam ją około 2 miesięcy, na początku był problem z mocą okazało się ze rozrząd był przestawiony ( został wymieniony i ustawione jak powinien być) myślałem ze pomoże ustawienie zapłonu ale nadal tak samo odpala. Na ciepłym silniku odpala normalnie. Trochę mnie to niepokoi bo boje się ze kiedyś przy większym mrozie nie odpali..

Awatar użytkownika
elektronic
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Wiesław

Post autor: elektronic » 22 mar 2015, 19:05

No to sprawdź wtrysk rozruchowy - jest w kolektorze dolotowym. Zobacz też jak bardzo spada napięcie w czasie odpalania - może akumulator już pada. Możesz też przejrzeć sam rozrusznik. Jak będą wyjechane tulejki to też to może powodować problemy.

xxadaskoxx
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: xxadaskoxx » 23 mar 2015, 19:32

tez myślałem o rozruszniku ale to dzieje się tylko na zimnym to raczej odpada, a co do aku to ma niecale 1,5roku aczkolwiek żaden markowy nie jest poprzedni właściciel wymieniał. ale czasem myzyka grała koło godziny radio i wzmacniacz i odpalala, tak że moze to byc tym wtryskiem jak go sprawdzic bo nie wiem jak sie za to zabrac;p. Sprawdzic czy po prostu daje paliwo podczas "kręcenia" czy jakos inaczej.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 23 mar 2015, 19:34

Awatar użytkownika
Jarewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Jarek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABT

Post autor: Jarewa » 23 mar 2015, 21:51

xxadaskoxx pisze:tez myślałem o rozruszniku ale to dzieje się tylko na zimnym to raczej odpada
A własnie ze nie
xxadaskoxx pisze: a co do aku to ma niecale 1,5roku aczkolwiek żaden markowy nie jest poprzedni właściciel wymieniał. ale czasem myzyka grała koło godziny radio i wzmacniacz i odpalala
To nie tak liczy się moc rozruchowa, to że nie straciło na pojemności nie świadczy o tym że na mocy chwilowej nie straciło.
xxadaskoxx pisze:tak że moze to byc tym wtryskiem
Raczej też odpada bo wyżej piszesz ze nie może odpalić w sensie że nie kręci. Gdyby wtrysk był uszkodzony to mimo tego na zimnym rozrusznik by kręcił jak szalony.
xxadaskoxx pisze: kręci chwile tak jak by aku siadało zatrzymuje się silnik i po chwili odpala
Zmierz te napięcie jak kolega podał wyżej, choć tu powinno być dokładnie zmierzone natężenie niż napięcie. I sprawdź jaki masz rozrusznik numer moc morze jakiś kombinowany.I można by czepić się jeszcze zapłonu.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Jarewa, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl