Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8S] Problem z gaźnikiem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Liter
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.8S] Problem z gaźnikiem

Post autor: Liter » 20 lis 2007, 14:08

Witam mam problem z gaźnikiem od jakiś 2 lat autko wogóle nie jeździło na benzynie... Taki był poprzedni własciciel ze jej na benzynie nie palil! Teraz jak przyszla zima to musialem to zrobic nie chial mi palic bo byly przewody pozapychane jakas papka :D Jak to zrobilem to autko zaczelo gadac na benzynie ale jak dodawalem gazu to mi paliwo ucieka spod membrany ( tak sie to chyba nazywa) i musialem odlaczyc pompke przyspieszacza zeby mi nie tryskalo benzynka ale musze to jakos zrobic! zapewne zatkany jest jakis kanal w gazniku i wypycha wie ktos gdzie mozna jakos odetkac ten gaznik? Jak to samemu zrobic? pzdr....

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 20 lis 2007, 14:13

Zapewne jest peknieta membrana od wzbogacania mieszanki, wystrczy wym na nowa i bedzie jeździł, tylko dobra rada jak sie uporasz z ta membranka pojedź na regulacje gaźnika szczególnie chodzi o ssanie bo może ci strasze ilości paliwa pochłaniać

Liter
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Liter » 20 lis 2007, 15:33

Membrana jest dobra bo gaźnik rozkręcałem i jest ok takze sadze ze bedzie jakis kanal zapchany i mi tamtedy wypycha...

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 20 lis 2007, 15:44

Jedyne wyjście wyjąć gaźnik i sprężonym powietrzem dmuchnąć w te kanały co ida od pompki przyspieszacza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl