[B4 2.0 16V B+G] Problem z odpalaniem
[B4 2.0 16V B+G] Problem z odpalaniem
Borykam się w swoim autku z takim to problemem. Autko ma instalacje gazową 2 generacji BRC oraz wielopunktowy wtrysk mechaniczny. Jak jeżdże na benzynie i później odpalam to jest wszystko ok. Ale gorzej jest już z gazem. Nie chodzi mi o samą jazde na gazie bo takowa jest jak najbardziej w porządku. Problem jest przy odpalaniu. Muszę dłużej pokręcić silnikiem żeby odpalił. Dodam że odpalam za każdym razem na benzynie i później komputer sam przerzuca na gaz. W gazowni powiedzieli że jest to normalna sprawa bo to jest wtrysk mechaniczny i gaz musi odparować żeby odrazu odpalił. Nie wiem w czym tkwi przyczyna, może coś nie tak z zapłonem. Albo świece zalewa???... Spotkał się już ktoś z takim problemem? Właściwie w niczym to nie przeszkadza bo autko i tak pali za każdym razem tylko że dłużej trzeba kręcić rozrusznikiem. A to już trochę mnie irytuje.
Proszę o pomoc
Proszę o pomoc
- kilerek 23
- Forum Audi 80
wiesz oni mają racje bo poprostu gasząc na gazie pozostaje jeszcze gaz w układzie dolotowym i odpalając potem na bęzynie autko potrzebuje powietrza a nie gazu... a jak już zassa powietrze to zapali ale jak sam wiesz trzeba chwilke dłuzej pokręcić... polecałbym regulacje gazu u kogoś madrego może coś pomoze bo spotkałem sie juz z tym i założyli gościowi nieodpowiedni mikser i do tego reduktor w drugim końcu pod maską więc dolot gazu miał długą droge.... ale po drobnych zmianach wszystko sie poprawiło... pozdrawiam!!!
Jak będziesz miał kiepskie przewody, świece, kopułkę i palec to możliwe, że może ci strzelić pilnuj żeby były zawsze sprawne. Jak strzeli to pewnie wiesz jakie mogą być tego konsekwencje.PABLO pisze:No u mnie też nie strzelił jeszcze nigdy, ale ciekawy jestem czy takie odpalanie nie może się właśnie przyczynić do strzału
Jak chcesz to podjedź do chłopaków na ul.Lotniczą w Lublinie to może ci coś poradzą na ten problem.
Właśnie tam byłem. Znają się chłopaki na swojej robocie... No właśnie, dlatego pytam o te odpalanie bo myślałem że jest to wina zapłonu. Ale skoro jest to normalne w tym wtrysku mechanicznym to nie powinnienem się już tym za bardzo przejmować. A ryzyko strzału jak wiadomo jest zawsze. Miejmy nadzieje że nic takiego się nie przydaży