[Audi 80 CD 5S 1.9 LPG] problem z odpalaniem
[Audi 80 CD 5S 1.9 LPG] problem z odpalaniem
posiadam audi 80 LPG 1,9 mam problem z odpalaniem gdy silnik jest zimny, nie pali na LPG i czasem na benzyne tez nie pali, musze zdejmowac pokrywe od filtru powietrza, pryskac autostartem, jak startuje na benzyne musze go gazowac bo gasnie po minucie juz normalnie chodzi ale przelaczajac na gaz musze go gazowac jakies 3 minuty jeszcze dopiero mozna jechac, bylem u mechanika z regulacją gazu nic mi nie mogl doradzic tyle ze zmniejszyl spalanie.
- anakonda1259
- Forum Audi 80
mi palil na gaz w zimie do czasu jak rozkrecilem gaznik, podejrzewam ze problem lezy w tym ze przepustnica powietrza (tzn ten ogranicznik nie wraca dobrze i dostaje za duzo powietrza) jak go przytkam to lapie bez autostartu, nie wiem moze go zle ustawilem i nie odciąga go odpowiednio.
jak pale na benzyne i przeączam na gaz to wciskam do oporu gaz bo nie lapie obrotow dopiero po chwili dochodzi do 6 000
[ Dodano: 2010-05-11, 00:01 ]
a gaznik i tak jest jakis dziwny, fabrycznie byl montowany jednokomorowy, u mnie jest dwukomorowy z tym ze zalewa jedną komorę
jak pale na benzyne i przeączam na gaz to wciskam do oporu gaz bo nie lapie obrotow dopiero po chwili dochodzi do 6 000
[ Dodano: 2010-05-11, 00:01 ]
a gaznik i tak jest jakis dziwny, fabrycznie byl montowany jednokomorowy, u mnie jest dwukomorowy z tym ze zalewa jedną komorę
- anakonda1259
- Forum Audi 80
majox, o ile sie nie myle masz pierburg 2b5, wcisnij kilkakrotnie pedał gazu przed przekręceniem zapłonu, wtedy zaskoczy ssanie, pojnieważ blokuje je taki wichajsterek od przepustnicy:) To są dziwne gaźniki, kiedyś ktoś mi powiedział, że dojść do ładu z tym gaźnikiem graniczy z cudem. A ja u kolegi troszku podregulowałem i fakt że pali na benzynie jak dzieciak, ale nie da sie jezdzic, szarpie, rzuca, dławi się. Ale na mrozy fajne bo odpala trzyma obroty po chwili na lpg i jazda!!!!