Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[80 B3 1.8S 89r.] Problem z odpalaniem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
barszczak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.8S 89r.] Problem z odpalaniem

Post autor: barszczak » 04 wrz 2007, 21:51

witam wszystkich.

jestem bardzo "swierzakiem" jesli chodzi o posiadanie audi i od razu jakies problemy :).
problem jest z odpalaniem samochodu tzn. na zimno pare razy trzeba pokrecic zeby zaskoczyl, a jak dam mu pelne ssanie to szarpie silnikiem i dymi z rury. na cieplym bywa roznie czasem pali "od strzalu" ale bardzo czesto sie zdarza ze nie chce zapalic dopiero trzeba go potraktowac pedlaem gazu i zaczyna palic....jednak wtedy czetso dochodzi do zalania. po odpaleniu juz dziala wszystko pieknie tzn. zadnych problemow na wolnych obrotach itd....no i nie wiem co jest i gdzie uderzac zeby mnie nie "wydoili" jak typowego dyletanta w sprawach mechaniki.
prosze o pomoc bo nie wiem czy moze to blahostka jak wymiana swiec? czy tez cos powazniejszego...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
tomy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

odpalanie na zimno

Post autor: tomy » 05 wrz 2007, 19:04

Kolego ja mam ten sam problem, mi znawcy z forum z dobrą opinią poradzili wymianę przewodów zapłonowych, świec, kopułki i palca. Nie mogę powiedzieć czy pomogło bo cały czas sie do tego przybieram.
Może u Ciebie będzie podobnie.

barszczak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: barszczak » 12 wrz 2007, 23:31

oj pomoglo pomoglo :D. swiece + przewody i jest pieknie :D. i jescze przy okzaji sprawdzilem kompresje i jestem bardzo zadowolony poki co. miod nie samochod po wczesnijeszych moich przygodach motoryzacyjnych.

Awatar użytkownika
tomy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomy » 13 wrz 2007, 16:01

ja też już powymieniałem ale jak nie palił tak nie pali, oczywiście tylko rano. Przymierzam się do gaźnika, myślę że tak tkwi problem.

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 13 wrz 2007, 16:57

Tomy odpisałem Ci na PW, dodam tylko, że ten czujnik niebieski odpowiada m.in. za ssanie automatyczne, czyli odpalanie zimnego silnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl