[ Audi 80 Coupe 2.0 ] Problem z odpalaniem zimnego silnika
[ Audi 80 Coupe 2.0 ] Problem z odpalaniem zimnego silnika
Witam.
Sprawa wygląda następująco. Gdy odpalam zimny silnik na benzynie to odpala ale nie moze wejsc na obroty. Gdy tylko wcisnę pedał gazu gaśnie. Z gazu odpala ale nie chce odpalać z gazu. Chce troche na benzynie pojezdzic:) Jak jest rozgrzany to spokojnie działa i nie telepie. W czym moze tkwić problem. ?? Z góry dzieki za pomoc:)
Sprawa wygląda następująco. Gdy odpalam zimny silnik na benzynie to odpala ale nie moze wejsc na obroty. Gdy tylko wcisnę pedał gazu gaśnie. Z gazu odpala ale nie chce odpalać z gazu. Chce troche na benzynie pojezdzic:) Jak jest rozgrzany to spokojnie działa i nie telepie. W czym moze tkwić problem. ?? Z góry dzieki za pomoc:)
Re: [ Audi 80 Coupe 2.0 ] Problem z odpalaniem zimnego silni
Co znaczy
yaro37 pisze:
Z gazu odpala ale nie chce odpalać z gazu.
Witam mam ten sam problem tylko że ja mam bez LPG. Jak go odpalam zimnego to chodzi jak by działał na 2 garach. Po dodaniu gazu gaśnie i muszę czekać aż złapie temperatury trochę zanim pojadę. I jak jest zimny to bardzo słabo kreci. Czyściłem palec i kopułke, świece, silnik krokowy. I jak jadę to do 2 tys ledwie się zbiera a powyżej ma kopa całkiem ładnego.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2009, 16:07 przez Massi, łącznie zmieniany 1 raz.