panowie co sie moglo stac ze mi zsunelo pasek w strone chlodnicy??
mam takze jeszcze jedno pytanko: czy w waszych niuniach powyzej 6tys obrotow tez slychac dzwonienie w silniku? cholera wie co to moze to pierscionki? nie mam pojecia, moze ktos sie juz z tym spotkal?
a skoro juz tu jestem to sie zapytam czy to duzo czy w miare za wymiane uszczelki pod glowica tzn 350-400 zl za uszczelke pod glowica i te inne tak sobie mysle ze skoro mam do tego wywalic jeszcze hajs za uszczelki itp to lepiej moze kupic silniczek z mniejszym przebiegiem za jakiegos tysiaka?
[b4 abt 95r] problem z paskiem
Kolego nie wprowadzaj w błąd takimi spostrzeżeniami. Jezeli zsuwa pasek w kierunku chłodnicy do wym jest kołoko zębate na wale korbowym, dodatkowo sprawdx luz na rolce napinajacej pasek rozrzadu.AdamE pisze:albo za słabo naciągnął ktoś albo założył rolkę odwrotniefrugo pisze:panowie co sie moglo stac ze mi zsunelo pasek w strone chlodnicy
-
- Forum Audi 80
Witam mam wielki problemik w audi ABT bo w ciagu 2 lat juz 5 raz wymieniam pasek rozrzadu bo ciagle mi go zsuwa w kierunku chłodnicy i poprostu go podcina i staje sie dosłownie 1/3 tego co było rolki wszystkie zmienione i mój mechanik rozkłada rece a ja tym bardziej co to moze byc .....Jest moze ktos w okolicach lublina kto by mógł mi to zrobic badz podpowiedziec co mam zrobic ..P O M O C Y...